Do petka isplata duplih poticaja poljoprivrednicima

Svi poljoprivrednici, koji su ostali uskraćeni za županijski poticaj predviđen za 2012. godinu, svoje dugo čekane novce će dobiti ovaj tjedan i to u dvostrukom iznosu.

Naime, na današnjoj konferenciji za novinare, predstavnici županijske vlasti su obećali isplatiti cjelokupna dugovanja poljoprivrednicima najkasnije do petka.
Kako navode, isplata duplih poticaja će početi sutra i trajat će cijeli tjedan.

Dvostruki iznos će biti isplaćivan u znak zahvale poljoprivrednicima koji nisu radili prosvjede ispred županijske vlade, koji se, iako prevareni, nisu suprostavili svojim stranačkim kolegama, a na nagovor istih, išli su prosvjedovati u Sarajevo s ciljem da "istjeraju lisca iz kokošinjca".
Banke u kojima poljoprivrednici imaju račune na koje će im biti isplaćeni poticaji, u potpunosti su pripremljene za ovu neočekivanu situaciju, te su čak angažirali i hitnu pomoć u slučaju zdravstvenih problema poljoprivrednika koji im se može desiti kada na računu ugledaju neočekivano visoku svotu novca, primjerice, šok, nesvijest, buncanje itd. Ovo saznajemo iz zajedničke izjave banaka koje ovim putem pozivaju sve one do kojih je stigla ova informacija da poljoprivrednicima koji još ne znaju, najave kako će dobiti dvostruke iznose.

Vođama udruga peterostruki poticaji

Predstavnici županijske vlasti su izjavili da već duže vrijeme pripremaju ovakav scenarij kojim su htjeli razveseliti poljoprivrednike ove županije dvostrukim poticajima dok će vođe svih poljoprivrednih udruga na području ove županije dobiti čak peterostruke iznose predviđenih poticaja.
Na pitanje novinara zašto su se odlučili vođama udruga isplatiti čak 5 puta višu svotu poticaja od predviđene, iako su im poticaji isplaćeni prije uskrsnih blagdana, vladajući su dali pojašnjenje u kojem su naveli da se peterostruka isplata vrši zbog toga što su i ovaj put navedene udruge interese svoje stranke stavili ispred interesa poljoprivrednih proizvođača te tako im dokazali lojalnost.
Inače, od ukupnog broja svih poljoprivrednih udruga na području županije, najviše ih dolazi iz općine Ljubuški i to s područja Šipovače, Vojnića i Veljaka.
Sigurno je da će ovim "darovima" svi poljoprivrednici biti oduševljeni te će bar za trenutak izbjeći financijski kolaps koji im je donijelo ovo životno zanimanje.
A kako je blagdansko vrijeme, vrijeme darivanja, upravo saznajemo kako će poljoprivrednici uzvratiti na ovaj srdačni dar županijske vlasti na način da će uskoro opet ići u Sarajevo s istim ciljem - "istjerati lisca iz kokošinjca".




Sve bi ovo bilo lijepo da danas nije 1. travnja zvani aprilili ili dan šale.
Ovom šalom smo htjeli nasmijati napaćene poljoprivrednike a svaka možebitna sličnost sa osobama iz stvarnog života i stvarnim stanjem je slučajna i nenamjerna.

Objavi komentar

5 Primjedbe

  1. Hahahahahahahahhahaaaa nije ti ga ovo daleko od istine osim da će obični poljoprivrednici dobiti duplo jer teško da će išta izvući.

    OdgovoriIzbriši
  2. poloprivrednici ce dobiti k...c kao i obicno

    OdgovoriIzbriši
  3. .....svaka čast,nisi bezveze KRALJ SVOGA VRIMENA :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ova vaša šala bila bi super da nije došla u pogrešno vrijeme pustite jadni narod na miru jer njemu i nije baš do te vaše šale

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)