Hrvatska rukometna reprezentacija nastupa u Ljubuškom


Od 14. do 28. srpnja, Bosna i Hercegovina će biti domaćin jednog od najvećih sportskih događaja ove godine - Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu. Najbolje svjetske selekcije dolaze u Banja Luku, Zenicu, Sarajevo i Ljubuški odakle kreću u borbu za naslov svjetskog prvaka.


Glavni favoriti za naslov najboljeg su Hrvatska, Španjolska, Tunis te Njemačka koja brani titulu osvojenu u Grčkoj na prošlom prvenstvu. Reprezentacija Hrvatske ka naslovu najboljeg kreće iz Ljubuškog gdje će uz veliku podršku navijača igrati utakmice skupine B u kojoj se nalazi. Hrvatska ima relativno laku skupinu gdje joj je jedini teški protivnik aktualni prvak Njemačka.

Na prvenstvu nastupaju 24 reprezentacije ždrijebom podijeljene u četiri skupine:
  • SKUPINA A  -  BANJA LUKA  -  Tunis,  Francuska, Rusija, Danska, Angola, Srbija,
  • SKUPINA B  -  LJUBUŠKI  -  Hrvatska, Njemačka, Švicarska, Katar, Nizozemska, Alžir
  • SKUPINA C  -  SARAJEVO  -  Kongo, Slovenija, BiH, Argentina, J. Koreja, Mađarska
  • SKUPINA D  -  ZENICA  -  Španjolska, Švedska, Brazil, Egipat, Čile, Kuvajt
Ovo Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu već će na samom početku oboriti jedan rekord - bit će jedino prvenstvo kojem je jedna reprezentacija domaćin, a na kojem tri reprezentacije igraju na domaćem terenu.
I dok će BHFanaticosi u Sarajevu bodriti njima jedinu BiH, za to vrijeme, Lešinari, Delije i Grobari će okupirati Banja Luku bodreći majku im Srbiju, a u Ljubuškom će Skauti, Ultrasi, Škripari, Bad Blue Boysi i Torcida navijati za domovinu Hrvatsku.
Ovakav "teritorijalni raspored" je garancija dobre posjećenosti utakmica u državi u kojoj je rukomet, te sport općenito, dotaknuo dno. Klubovi propadaju, nema sponzora, nema novca, nema rezultata, nema gledatelja - NEMA ČEGA NEMA.



Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Očekujem veliki transparent ANONYMOS REVOLUCIONARE ŠIPOVAČA dolita na utakmici.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)