Kad svoj izda svoga

Miro Ćutuk, zastupnik u županijskoj skupštini, na jučerašnjoj sjednici Skupštine ZHŽ-a, glasovao je za usvajanje proračuna u kojem se drastično smanjuju poticaji poljoprivredinicima u odnosu na prethodne godine.

Ovaj apsurd  je povijesni presedan u oblasti poljoprivrede, a već odavno poznati Avdo Muslimović, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, je "mala maca" u odnosu na Ćutuka kada se radi o izdaji i prevari poljoprivrednika naše županije.
Ogorčeni poljoprivrednici navode kako ih je Ćutuk izdao kao Juda Isusa te da županijska vlast potpisuje smrtnu presudu poljoprivredi, a istodobno razapinje poljoprivrednike kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

Podsjećamo, zastupnik Ćutuk je došao na funkciju koju trenutačno obnaša zahvaljujući poljoprivrednicima koji su mu svojim glasovima na općim izborima 2010. god. omogućili da ih, zajedno sa svojim kolegama iz Skupštine, "izdaje kao Juda Isusa i razapinje". On je u to vrijeme bio predsjednik Udruge poljodjelaca u ZHŽ te je zahvaljujući toj funkciji kandidiran ispred svoje stranke na izbornoj listi kako bi "pokupio" glasove poljoprivrednika koji čine većinu stanovništva. Na predizbornim skupovima je "parao grlo" obećavajući poljoprivrednicima zalaganje i borbu za njihove interese. U nadi da će tako i biti te da neće pogaziti svoje riječi, poljoprivrednici su mahom izašli na izbore, glasali za njega i uspjeli - glasovi poljoprivrednika su mu bili dovoljni da postane zastupnik u županijskoj skupštini. Zbog nespojivosti funkcija  zastupnika u Skupštini ZHŽ i predsjednika Udruge, podnosi ostavku u Udruzi, a predajući funkciju naglašava kako će kao županijski zastupnik uvijek biti na raspolaganju poljoprivrednicima i boriti se da se iznađu najbolja rješenja u cilju razvoja poljoprivrede na području ZHŽ. Nakon toga poljoprivrednici mu postaju manje bitni, a jučerašnjim činom pokazuje koliko je držao do njima datih obećanja.

Avdi Muslimoviću policija je usred Sarajeva jedva uspjela sačuvati živu glavu kada se našao opkoljen ogorčenim poljoprivrednicima iz Šipovače i Vojnića na nedavnim prosvjedima.

Hoće li slična situacija zadesiti i Ćutuka?

On je nastanjen u Vojnićima, dijelu općine gdje se većina stanovništva bavi poljoprivredom te je samim time u mnogo nepovoljnijem položaju u odnosu na Muslimovića koji se samo na kratko našao među poljoprivrednicima i umalo nastradao.
Samo jedno je sigurno, u narednim danima svaki scenarij je moguć pa tako i nova "Seljačka buna".

Objavi komentar

23 Primjedbe

  1. Grgo i Žarkiću šta čekate?! Zgrabite ga!

    OdgovoriIzbriši
  2. Briga njega za vas,misečno dobije 3-4 iljadarke ukupno i nogu priko noge dok vi dušu i tilo ostavište na zemlji.
    Ćutuče kako te nije sramota pogledati narodu u oči?

    OdgovoriIzbriši
  3. Što si izbrisao zadnji post ?

    OdgovoriIzbriši
  4. Dio teksta nije bio točan, tj. dio izjave D. BUKMIRA (obavijest o netočnosti teksta smo dobili sat vremena nakon objave).
    Uskoro novi post na istu temu. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Kolaju priče da te je durutovac zva i pritija jeli to istina

    UDBA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuja sam i ja to. Komunjara je najavija tužbu - iđe stopama svoga dede koji je uvik tužija svoj narod
      Ako dođe do suđenja bit će selo veselo.
      Stara komunjara i mladi revolucionar - meč desetljeća ove župe

      Izbriši
    2. Nebi,meč desetljeća bi bija kad bi Durutovac pojača tim sa presednikom Zlatanom i presednicom. Oće bit prijenos suđenja uživo?
      Miki Milane baš im nedaš mira i imaš ipravo

      Izbriši
  6. Ako te bude tuzija ne moze ti nista ,jer si iznija samo istinu, a bija bi red da ti udruga osigura advokata, ako oni nece skupit cemo mi nije problem. Pozdrav iz Sibira

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo pitate pa da odgovorim.
    Komunicirali smo jučer, te je u malo dužem i nadasve zanimljivom razgovoru dotični najavija tužbu ali nije bilo nikakvih prijetnji i to je bilo sve.
    Ako bude ikakvih novih dešavanja u vezi ovoga, bit ćete pravovremeno obaviješteni jer Šipovača Portal i postoji da bi njeni čitatelji bili upoznati sa svim novim zbivanjima, a ako dođe do suda, raditi ćemo live-stream,hahahahaa :)
    Šipovača Portalu istina je na prvom mjestu i tako će biti dok je ovog portala, jer da nije tako, radili bi tajno a ne javno.
    Dragi čitatelji i još draže čitateljice budućnost Šipovača Portal-a nije upitna, nastavljamo u istom ritmu. A ako imate sugestiju, primjedbu, novu vijest ili slično javite se na naš mail i objavljivamo.
    Pozdrav svim fanovima portala od Šipovače pa do dalekog Sibira. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. ljudi vrime je za vile i raulje sta cekate.pozdrav iz capljine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fali revolucionara a to vladajući koriste u korist svoga džepa

      Izbriši
  9. na osnovi poljuprivrednika je usao u sve poslove,steta nepismenn covik uso!

    OdgovoriIzbriši
  10. Buco i stric ti odredjuju šta da pišeš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha čuli buco i stric mu određuju šta će pisati.
      Da oni određuju zastava HDZa bi bila na portalu a svaki tekst ofarban stranačkom farbom a nebi falilo ni lajanja Lijanoviću.
      Točno mi se sviđa ovaj portal jer nije baziran na politici i jednako lupa i po jednima i po drugima
      Pobro uz tebe smo

      Izbriši
    2. Buco i stric, u pravu si, oni kroje sta ce napisati!

      Izbriši
    3. mali samo ti slusaj svoje

      Izbriši
  11. Odgovori
    1. Ti si šupak jer vrijeđaš anonimno. Fino mu to reci u lice a ne ovako skrivajući se iza komentara.
      Buco je dobar čovik iako mi se ne sviđaju neke njegove političke odluke u stvarima u kojima nebi smilo biti politike.

      Izbriši
    2. kralju moj svi su oni supci boli njih neka stvar sto ih mi vrijedamo oni drmaju lovu i opet ce nas privarit na izborima jer smo mi glupi pa im vjerujemo.ne branim ja nijednoga ni miru ni buco dapace gade mi se pobro

      Izbriši
  12. Vojnićki spasitelj prije deda pa tata a sad sin i poslije njega njegov sin da su Vojnićani školovani bio bi natječaj..Mogu se samo natjecati tko će više stajati na crvenici.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)