Mladež Šipovače Popovači vraća stari sjaj

Nakon dugogodišnjeg čekanja da odgovorni urede Popovaču, Mladež Šipovače je odlučila "uzeti stvari u svoje ruke" i Popovači vratiti stari sjaj.

Prvi korak do tog cilja je učinjen - Popovača je pokošena prvi put nakon skoro pet godina od njenog zapuštanja i puštanja prirodi da čini svoje.
U ovoj akciji, mladima su se priključili i stariji koji ih podržavaju u njihovom naumu, pa je tako glavni izvođač radova bio Dubravko Vukojević "Buco", inače član Vijeća MZ Šipovača-Kašče, koji je pokosio Popovaču.

Popovača je nekad bila centar sela, mjesto svakodnevnog okupljanja Šipovčana, mjesto gdje su generacije odrastale i provodile svoje slobodno vrijeme. Lijepo travnato igralište bilo je mjesto mnogih utakmica te različitih priredbi i slavlja.
Prije nekoliko godina na Popovaču je stigao Eronetov odašiljač koji je glavni izvor prihoda MZ Šipovača-Kašče, ali do danas u nju nije uložena niti jedna marka pa je tako u cijelosti zarasla u kupinu i draču. Samo je jedna preostala stativa, godinama, ponosno prkosila prirodi i bila podsjetnik da je tu nekad bilo igralište.
U međuvremenu je vijećnicima MZ palo na pamet graditi objekt kojeg bi nazvali Dom MZ, i to baš na ovoj Popovači koja je desetljećima simbol sela. Tako su materijal od srušene stare škole deponirali na Popovači te je doveli do neprepoznatljivosti.
A možda bi taj objekt već bio izgrađen da nisu naišli na neočekivane probleme - Popovača je završila na sudu zbog utvrđivanja vlasništva općinske i crkvene imovine a mladež se odlučila boriti protiv izgradnje.
Stavovi oko izgradnje tog objekta na Popovači su različiti - mladi i dio starijih su protiv izgradnje, manjina ih je za gradnju, dok je nekima svejedno. Što se tiče Vijeća MZ - neki vijećnici su za izgradnju, dok ima i onih koji bi gradili na drugoj lokaciji, ali i onih koji smatraju da je to nepotrebna investicija.

I dok se sporovi vode, mladež za njih ne mari te najavljiva skoro kompletno uređenje Popovače.

Objavi komentar

13 Primjedbe

  1. Šta će Zlatan reći na ovo? Buco ne piše ti se Dobro. Bravo mladi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Livada je uvijek livada

    OdgovoriIzbriši
  3. Cvijetak Zanovijetak21. travnja 2013. u 00:02

    Buco svaka ti dala što si se odupra vođi seoske vlasti i priključija mladima.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jedino Dubravko može srediti stanje u Šipovači. Ako je se već priklonija mladima onda zna šta mu je činiti u vođenju mjesne zajednice.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ma Buco je AS - našeg sela spas. Al mene zanima nešto drugo:
    Čujem da su se 2 momka u vožnji zagledala u jednu gospođu pored ceste pa na kraju napravili unfal u kojem su ozlijeđeni. Jel istina sve ovo? Našta ovaj svit dođe,u današnje vrime nije ti ga sigurno ni pogledati kakvo žensko,u startu si na¨eba.

    OdgovoriIzbriši
  6. nema vam ko tu igrati,ako banjari nedodu.daba pravite!

    OdgovoriIzbriši
  7. igra ce buco i zlatan i nasa presenica,

    OdgovoriIzbriši
  8. kakva mladez nekaa opet mz viecnika naprijed samo pravite dom i igraliste i sve najbolje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta kakva mladež? Mladež je bila inicijator i pokretač ove akcije kojoj se priključija Buco i na tome mu fala.
      Čast pojedinim vijećnika MZ, ali neki vijećnici su sramota našeg sela. Da neki od njih imaju imalo karaktera odstupili bi davno. Al neće odstupiti dok god imaju financijske koristi. To ti je naša vlast.

      Izbriši
  9. Hehehe,,vidi nasih cicibana,prolupali.
    Nagrada za kosenje je puna prikolica kavoda....


    Betonska ulica

    OdgovoriIzbriši
  10. banjarima ulaz zabranjen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a ti si inače vlasnik? aje ospavaj malo da dođeš sebi.

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)