EKSKLUZIVNO: Zvonko Jurišić kupit će izbor Martina Raguža za lidera 90-ke kako bi s njima u koaliciji opet ušao u vlast

Redakcija croportal.ba razotkrila je očajnički potez Zvonke Jurišića nakon što je potopio bivšeg kamarada Živka Budimira koji mu je četiri godine bio savjetnik dok je obnašao dužnost predsjednika Županije Zapadno-hercegovačke. 

Događanja u HDZ-u 1990, uvelike će odrediti politički put te stranke, a izborni sabor 'Devedesetke' zakazan u lipnju, mogao bi utjecati i na cjelokupna politička zbivanja u BiH. Iako ni jedan od mogućih kandidata za novog-starog predsjednika stranke nije potvrdio nagađanja, dva imena su se već profilirala: aktualni predsjednik Božo Ljubić koji ima namjeru da se povuče i predsjednik 'Devedesetke' od njenog utemeljenja u travnju 2006. i Martin Raguž njegov zamjenik.

Zvonko Jurišić koji je de facto politički mrtvac, ima namjeru potkupiti članove predsjedništva HDZ-a 1990. i članove Skupštine te stranke za izbor Martina Raguža kako bi on postao novi predsjednik HDZ1990. I ranije, 2010. godine, prije općih izbora, je postojao plan o zajedničkoj koaliciji HSP-a i HDZ-a 1990. protiv HDZ-a BiH a zajedno s SDP-om Zlatka Lagumdžije čemu je kumovao Slavo Kukić. No, plan je tada propao zbog intervencije Dragana Čovića koji je Božu Ljubića iz ideoloških, moralnih i etičkih razloga privukao sebi bezuspješno kasnije pokušavajući s njim ući u bilo kakvu vlast na razini Federacije. S druge strane, HSP je nakon izvlačenja čak preko 50 milijuna KM iz riznice Županije Zapadno-Hercegovačke stekao velike količine novca iz crnih fondova. Danas svi članovi obitelji Jurišić vozaju crne audije u pojedinačnoj vrijednosti preko 100.000 KM. Klan HSP-a je zaštićen od pravosuđa posredstvom rodbine i kumova Zlatka Lagumdžije koji su svi od reda uposleni i u Tužiteljstvima i na Sudovima BiH. 

Glavni dio plana dolaska Martina Raguža je dogovoren u Restoranu Romanca kod Ortiješa blizu Mostara sa Zlatkom Lagumdžijom koji je navodno kazao "Ne štedite para na tome". Jurišić je odlučio kako će svakog člana predsjedništva i dovoljan broj članova izborne Skupštine '90-ke jednostavno podmiti i kupiti svojim prljavim novcem izvučenim iz ZHŽ-a koji sada služi kao crni fond za prljave poslove HSP-a i kupovinu na široko kako i Jurišić i HSP ne bi postali politički mrtvaci ali i obični smrtnici nad čijim glavama će se aktivirati brojne kaznene prijave i optužnice za gospodarski kriminal.

Podsjetimo se kako je prije skoro godinu dana, Raguž došao u središnji Dnevnik FTV-a i skoro 20 minuta lamentirao kako njemu nije ostavljena niti jedna funkcija te je izvisio a upravo se on najviše zalagao za „Bosnu i Hercegovinu“. Ovo je dovoljno da se zaključi kako je i sam Raguž blizak SDP-u i Zlatku Lagumdžiji koji je lord FTV-a već deceniju. Martin Raguž vozi i Mercedes A klase doniran od tvrtke koja je bliska Lijanovićima. Krug Jurišić – Lijanović – Raguž predstavlja jednu od najvećih opasnosti po Hrvate u BiH jer surađuju s neokomunistima i SDP-om. Raguž se predstavlja kao jedan od „liberalnih“, prihvatljivih hrvatskih političara, no ključ problema je kako ovaj krug služi isključivo za potrebe bošnjačke politike i samim time za potrebe ubrzane asimilacije dok im je ipak glavni cilj osobno bogaćenje, fotelje bez ikakvog javnog interesa za potrebe bh Hrvata. Martin Raguž je navodno platio kotizaciju od 150.000 Eura za jednog mladog tenisača na svjetskim takmičenjima iz kluba gdje i sam skoro svakodnevno igra tenis. Svemu ovome treba dodati kako je Raguž bio glavni protivnik i ranijeg koaliranja s HDZ-om BiH za koje je rekao kako nije urodilo „plodom“ odnosno – foteljama.

U slučaju dolaska Martina Raguža na čelo HDZ1990, ova stranka ulazi u koaliciju s HSP-om, a potom ovaj sada „legitimni“ hrvatski politički blok s mnogo više glasova nego što ih ima sam HSP ulazi u koaliciju s osovinom SDP i ostalim pridruženim bošnjačkim strankama, premda je otvorena i koalicija s SDA samo kako bi se održali na vlasti. HDZ BiH ostaje u tom slučaju vrlo trajna oporba bez nade da se probije kroz ovaj krajnje neprirodni nacional-socijalistički blok i dođe do vlasti ali treba naglasiti vlastitom krivnjom. HDZ BiH također na svojoj duši ima puno grijeha: gašenje hrvatskih medija, kulturnih institucija, gašenje velikog broja tvrtki i radnih mjesta zarad osobnog profita, poput Sokola, Žitoprometa, Hercegovačke radio-televizije, neulaganje u hrvatske institucije itd. Najviše zbog popuštanja pod prijetnjom kaznenih prijava i brojnim ucjenama, HDZBiH je stranka koja će u narednom duljem periodu zasluženo izbivati s vlasti, ne samo na federalnoj razini već vrlo vjerojatno i u državnoj. Sami će doživjeti istu sudbinu kao i radnici brojnih poduzeća čije firme su sami ugasili.


Sve ovo je samo dokaz kako bh Hrvati imaju najveće beskičmenjake i najljigavije političare koji će sve učiniti za vlast a ništa za vlastiti narod. Neka i završe kao i žrtve vlastite politike.


Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Žarkiću kolika je tarifa za glas Ragužu? I ja bi glasala.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)