Proslava Prve svete Pričesti


Pod geslom „DOĐITE ŽIVOMU VRELU, IZVORU RADOSTI SPASA!“, devetero djece pristupilo je 19. svibnja, na svetkovinu Duhova, prvi put stolu Gospodnjem i primilo Prvu sv. pričest u župnoj crkvi u Šipovači-Vojnićima. Bilo ih je lijepo vidjeti, svi isto obučeni u bijele haljine, radosni, veseli. Uz prvopričesnike bili su njihovi roditelji, rodbina, prijatelji, na kojima se primijetilo da su radosni i ponosni na slavljenike.

Misu je predslavio župnik don Jozo Čirko. U prigodnoj propovijedi župnik je između ostaloga pozvao prvopričesnike da prijateljstvo koje su s Isusom u krštenju sklopili preko svojih roditelja i kumova, a danas kroz sv. pričest na poseban način učvrstili, nikada ne razvrgnu. Uz to je posebno roditelje pozvao da uz brigu za odgoj i obrazovanje svoje djece, nikada ne zaborave i na njihov duhovni rast i sazrijevanje u vjeri. Riječju, ali još više primjerom svoga života, roditelji na najbolji način mogu pripraviti put za prijateljstvo njihove djece i Isusa koje će trajati cijeli njihov život.

Prvopričesnici su dan prije očistili svoje duše u prvoj sv. ispovijedi, pa su čiste duše primili svoga prijatelja Isusa. Na kraju mise župnik se svima zahvalio, čestitao prvopričesnicima, njihovim roditeljima, svim župljanima. Poslije mise slijedilo je fotografiranje.

Kao uspomenu na Prvu pričest djeca su dobili i prikladne darove: prvopričesničku krunicu, sliku uspomene na taj dan i molitvenik.

Tijekom misnog slavlja pjevao je župni zbor na čelu s Valentinom Grbavac, a radost susreta sa živim Isusom mogla se uočiti na licima mnogih u ovoj župnoj zajednici zbog čistoće srca i dara vječnog života u zajedništvu stola Gospodnjeg.

PRVOPRIČESNICI:

BRANKA BEBEK (Mala Šipovača)
MAGDALENA BEBEK (Banja)
MATEO ČULJAK (Vojnići)
NIKOLA ĆUTUK (Vojnići)
NIKICA ĆUTUK (Vojnići)
IVA DŽAJIĆ (Vojnići)
ANDREA RAŠIĆ (Dole)
ANAMARIJA TOLJ (Greda)
DORIS VUKOJEVIĆ (Velika Šipovača)






Objavi komentar

3 Primjedbe

  1. Hvata me tuga kad vidim ovaj maleni broj djece u našoj župi....sjetim se svoje kad nas je bilo pedesetak. Bojim se da za desetak godina neće biti niti jedno dijete za pričest..TUŽNO !!!!
    Umjesto vrtića se otvaraju starački domovi :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja apeliram na mlade žene da rađaju što više dice i na momke da se žene ili ćemo otići u zaborav.
    Stariji momci kažu nema cura, ima cura, uvest ćemo ih ako triba. :D
    Žalosno je da u jednoj velikoj ulici - Podumcu nije rođeno dite ima 13-14 godina, isto tako u ulici od škole prema staroj Šipovači.

    OdgovoriIzbriši
  3. Previše kurtona ;))

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)