Unatoč kiši i poskocima nastavljeno vađenje mladog krumpira

Ni kiša, ni hladno vrijeme, ni najezda zmija ne sprječavaju Šipovčane, Vojnićane i mještane ostalih ljubuških mjesta u vađenju mladog krumpira. Naprotiv, prema riječima dvojice ponajvećih vojnićkih i šipovačih „krumpiraša“ Mirka Džajića Zlatkovića i Ranka Grbavca Ćibića, kišovito vrijeme pomaže u održavanju cijene mladog krumpira.

Naime, zbog kišnog vremena vađenje mladog krumpira je otežano, obavlja se uglavnom motikama, pa su količine izvađenog krumpira znatno manje nego kada se vadi s frezom. U praksi to znači manju ponudu na tržnici, a manja ponuda znači i nešto veću cijenu. Obilazeći u posljednje dvije godine šipovačka i vojnićka krumpirišta primijetili smo da u vađenju krumpira sudjeluje nešto manje ženske čeljadi.

Tako smo na njivi u vlasništvu Viktora Vukojevića Vite, uz njega zatekli sina mu Vernu i Željka Vukojevića Pupića. Žale se kako je zemlja mokra i vađenje ide sporo. Pod jednom cimom uhvatili su malog poskoka, stavili ga u bocu i s ponosom nam ga pokazuju sretni što nikog nije ugrizao.

Na odlasku Viktor nam pripomenu da pohvalimo dvojicu njegovih pomagača, neoženjenih poljodjelaca, i sve skupa objavimo na Facebooku, neće li se kakva cura zaletjeti. Evo poslušali smo ga, ali s obzirom na sadašnje stanje u poljoprivredi i razmišljanje današnjih cura čini nam se da bih puno njih prije poljubilo poskoka nego nekog ljubuškog poljoprivrednika.

Objavi komentar

3 Primjedbe

  1. Ćuro daj nam kakav zicer j... kumpire ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Samo seoski vrač Pupić ima zicere.
    Ma meći sve na poskoka. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. jeli ovo pupic ili ja slabo vidim,

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)