Hej drugovi jel' vam žao, rastanak se primakao

Evo, BiH je umalo ušla u Europsku uniju. To vam je otprike slično onome kada se mali Mujo vratio iz škole i rekao tati:Babo, babo umalo sam dobio peticu. Kako sine umalo?, upita babo. Pa eto dobio je Ante peticu što sjedi do mene u razredu!!! Tako slično ni BiH nije ušla u Europsku uniju, a evo je blizu nje koja je od ponedjeljka u Hrvatskoj.

Sada da vidimo gdje je Hrvatska u toj uniji. Ja ne vidim neko veliko raspoloženje građana Hrvatske što ulaze u tu uniju. Pa ako hoćete i mi Hrvati iz BiH ćemo biti u toj uniji, a ja ne vidim da će se igdje praviti narodno veselje i fešta povodom toga. I na tu feštu koja se pravi u Zagrebu neće niko da dođe. Sada ne vidim u kome je problem, ili u Hrvatima ili u toj takozvanoj Europskoj uniji?

Ispade da sada Hrvatska čeka nešto gdje je bila do turskih osvajanja. Ista ta Europska unija je nametnula rat u kome se Hrvatska morala braniti od boljševika i komunističkih agresora. I u tom ratu je takozvana unija podržala komuniste i nametnula embargo Hrvatkoj i BiH da se ne mogu braniti. Kada se Hrvatska ipak obranila onda ju je ta ista unija maltretirala punih 20 godina, i ta unija je ništa drugo nego leglo zla i smrt kršćanske civilizacije. Sada još neki galameDanke Deutschland, to valjda za nagradu što nas je ta Nemačka prva priznala, a onda zauzvrat uzela Hrvatski telekom. Mi smo odmah morali dati Telekom Nemcima koji nas eto puno vole. I sada je Hrvatski telekom u tuđim rukama, a od njegove dobiti se mogla još jedna Hrvatska napraviti.

Zar netko misli da nam je Njemačka nešto dobro napravila u povijesti? U dva svjetska rata Hrvati su samo ginuli za njih. U prvom izginuli na Soči i Italiji , a u drugom na Stanjingradu i Rusiji zbog te neke Njemačke. Nije mi jasno koja budala nas uči da nam je Njemačka prijatelj? Njemačka nije prijatelj sebi, a kako bi onda bila nama? I sada se mi o jadu zabavili hoće li neka Merkel doći ili neće u Hrvatsku? Tito je rekao NE Stanjinu 1948, a njegov učenik Milanović evo Njemačkoj 2013. I pitam se što bi to Njemačka sudila građanima Hrvatske? Još kada bi imao odlučnosti reći NE privatizaciji i pljački narodnih dobara. On se deklarira javno kao komunista, a predsjednik niti jedne Hravtske stranke bilo u Hrvatskoj ili u BiH ne može biti ako nije godinama bio u komunističkoj partiji. Da se razumijemo u Hrvatskoj su na vlasti komunjare. Prvo su bili oni iz HDZ-a, a sada su ovi iz SDP-a. Tu se ne zna tko su veći komunjare, ali su ovi Milanovićvi bar pošteniji. Oni ne daju svoje, a da je HDZ na vlasti oni bi odmah izručili Perkovića, ali Thompsona, valjda ne bi dali svoga Josipa. I sada je u vrhu stranaka u Hrvatskoj UDBA i KOS, bili su i prije i ostali su i dan danas, samo su ovi iz SDP-a malo moderniji od kolega iz HDZ-a.

I ovo primanje u uniju na Trgu Republike u Zagrebu umjesto uz Odu radosti, koju je Beethoven gluh napisao, treba biti uz pjesmu : Ej drugovi jel' vam žao, rastanak se primakao. I komunisti iz Zagreba idu svojoj komunističkoj internacionali koju su Rusi davno potjerali iz Sovjetskog saveza i preselili je u Bruxelles.

Vidite da se niko živ ne raduje toj uniji. Masoni iz Washingtona su uz pomoć svojih sluga iz Engleske u sve bivše zemlje Jugoslavije na vlast postavili političare koji su komunisti koji samo znaju prodavati ono što je narodno. I sve me ovo podsjeća na priču Starac i more u kojoj je starac čitav život sanjao o velikoj ribi. Kada je konačno tu ribu i ulovio bio je najradosniji na svijetu i požurio je da je pokaže svima. Dok je on vukao ribu do obale, nju su pojeli mosrki psi i na obalu je izvukao samo kostur. I To je najbolje poređenje sa hrvatskim snom. Hrvati su stoljećima sanjali svoju državu, nisu se bojali ni poginuti za nju, a kada su je konačno i dočekali nisu je očistili od ološa koji mrzi sve što je Hrvatsko. Oni su cijelu Hrvatsku očerupali i sada su je privede u neku imaginarnu Europsku uniju kao zadnju lešinu.

Mi koji smo srce Hrvatske, Hrvati iz BiH teritorijalno ostajemo u ovoj osmanlijskoj državi, mi i Majka božija Gospa Međugorska i ne bojimo se jer je Bog uz nas. Možda smo sa ovim i u prednosti jer nas više neće maltretirati ovi komunisti iz Hrvatske i neka im je daleko Lijepa naša komunistička od nas. Sva ova politika Zagreba prema Hrvatima u BiH mogla bi stati u jednu rečenicu koju sam rekao u interviju za Jutarnji list 1999. godine. Ja sam tada rekao ovako:Bolje bi bilo da smo se priključili na kanalizaciju, nego na Hrvatsku. Bar bi kanalizacijom ko govno došli do Metkovića. I za kraj ovaj ulazak u Hrvatsku u uniju će se svesti na onu starinsku: Dala bi baba 100 tisuća eura da uđe u kolo, a milion da izađe iz njega. Živi bili pa vidili...

Marin Topić / hercegovina.info

Objavi komentar

0 Primjedbe