Ministranti župe Šipovača-Vojnići u Tomislavgradu

U Godini vjere, župa Duvno, 20 lipnja, bila je domaćin susreta ministranata Mostarsko – duvanjske biskupije, na kojemu je bilo oko 1000 ministranata i 40-ak svećenika. Iz naše župe susretu je nazočilo, bivših i sadašnjih ministranata, 28. Pridružila su nam se i 9-ca ministranata iz Klobuka.

Program je započeo u 10 sati okupljanjem ministranata u tomislavgradskoj spomen – bazilici, gdje je riječi dobrodošlice uputio domaćin, župnik fra Gabrijel Mioč. Potom su okupljeni čuli svjedočanstvo dvojice bivših ministranata, a sada sjemeništaraca koji su odlučili svoj život posvetiti svećeničkom pozivu.

Članovi posuške Franjevačke mladeži za ovu su prigodu izveli mali igrokaz. Sveto misno slavlje u 11 sati predvodio je generalni vikar naše biskupije don Željko Majić.

Nakon okrijepe i osvježenja slijedio je rekreacijski dio susreta: potezanje konopca, maraton kroz Tomislavgrad te skakanje u vrećama. U potezanju konopca naši ministranti su osvojili 2. mjesto.

Na duvanjskom zraku i vrućem vremenu bilo je zanimljivo promatrati tolike ministrante koji su se okušali u raznim vještinama igara.



Objavi komentar

0 Primjedbe