Ogorčeni i razočarani mještani Šipovače: "Načelnik Barbarić nas je prevario i iznevjerio“

Zajedništvo koje posljednjih mjeseci krasi mještane Šipovače rijetko se viđa. Okupio ih je problem koji traje već godinama i kojem se još uvijek ne nazire kraj.
Naime, dio Šipovčana već godinama čeka na asfaltiranje tri ulice koje ih prometno povezuju sa ostatkom Šipovače, a kroz koje moraju prolaziti kamenitim makadamom i rupama. Iako su ove ulice trebale biti asfaltirane već odavno, njihovo stanje iz godine u godinu je sve gore – makadam se „izrovao“ i sužio pa ulice sve više podsjećaju na staze pogodne za brdski biciklizam.

„Asfaltiranje ulica nam je obećao načelnik Barbarić prije tri godine, obećanje nije ispunio. Isto tako je učinio i prije devet godina kad je obećao asfaltiranje glavne ceste kroz Šipovaču svake godine u dužini minimalno 500 metara dok se cesta u cijelosti ne obnovi. Dosta nam je lažnih obećanja. Nemamo više kome vjerovati, nećemo više čekati“ – govori ogorčeni Miroslav Bebek iz ulice koja vodi starim dijelom Banje, jedne od triju ulica koje čekaju asfaltiranje.

Podsjećamo, nakon niza obećanja koja nisu ispunjena, načelnik je krajem prošle godine ponovno obećao asfaltiranje početkom proljeća a kao krivca neispunjenog obećanja naveo je izvođača radova s kojim je raskinut ugovor. I nakon još jednog obećanja, rečeno opet nije učinjeno, zatim je stiglo još jedno obećanje - načelnik je obećao konačno asfaltiranje koje se trebalo desiti početkom petog mjeseca ali i dalje „sve je isto ko i lani“.

„Načelnik nas je prevario kao i svi ostali, od asfaltiranja nema ništa. Doći će opet za sljedeće izbore i opet obećati taj isti asfalt, a nemamo se kome obratiti za pomoć.“ – kaže pesimistični Franjo Bebek, dok mu uvijek optimistični susjed Ivan Bebek dodaje: „Dobro je, rade nešto, bit će asfalta, ove godine su došli nadležni i išarali zid susjeda Pave Rašića crvenom bojom, da se zna da su bili, vjerujem da će dogodine opet doći i taj isti zid išarati drugom bojom, da bude barem malo šarenila u ovom moru sivila“.

A da u svojoj borbi za asfalt nisu sami, uvjerili su se kad su k njima došli i ostali mještani Šipovače koji ne žive u ovoj ulici, te im pružili podršku u njihovoj borbi. Jedan od njih, Goran Bebek je izjavio: “Ljudi su prepušteni sami sebi, a političari ih se sjete samo kada dođe vrijeme izbora. Vlast ne mari za običnog čovjeka, nego je samoj sebi svrha, iako bi trebala biti servis građanima. U potpunosti podržavam svoje susjede u njihovoj borbi, jer, ne mogu biti sretan ako je moj susjed nesretan“.

Ogorčeni i razočarani žitelji ovih ulica su izjavili da neće odustati od svog jedinog zahtjeva – zahtjeva da imaju životne uvjete kakvi priliče današnjem vremenu. Ne isključuju mogućnost ni organiziranja prosvjeda i blokiranja prometa po uzoru na Mladež Šipovače.

Vožnja betonskom cestom kroz Šipovaču je prava pustolovina kakve se nebi posramio ni legendarni Zietlow, vožnja makadamom je „pokora“ za Šipovčane, još samo nedostaje asfaltna cesta pa da dosjetljivi Šipovčani izmisle neku novu sportsku disciplinu, npr. auto-triatlon. Tko zna, možda jednog dana i bude tako.










Objavi komentar

10 Primjedbe

  1. Pozdrav Banji. Neka seoska vlada asvaltira taman onoliko kolko in je ostalo od krpljenja betonom. Ne tribaju više

    OdgovoriIzbriši
  2. Zajedništvo a milicija svaki dan ima posla.
    I triba vam tako kad ste prave birali.
    Šta je sa Podumcom?

    OdgovoriIzbriši
  3. gadimi se pobro da se asvalt krpi betonom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pobro ogadilo se i meni davno al je to baš very nice našim glavarima

      Izbriši
  4. Zar BANJA nije utvrda HDZa ???

    OdgovoriIzbriši
  5. jebeš asvalt prirodno je bolje

    OdgovoriIzbriši
  6. A gle čuda...prevareni od svetog katoličkog hrvatskog narodnog kršćanskog HDZ-a....i to nekoliko (uvijek) puta...baš čudo !!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prevareni su i bit će opet prevareni bezbroj puta. Također, isto tako bi bili prevareni da je na vlasti Lijan, 90ka ili HSP. -razlika je samo u imenu, a svi su isti ili slični.
      Možda bi bilo bolje da su različite vlasti - jedni da vladaju općinom, a drugi selom. Možda bi bilo nešto. Ovako nam seoske starješine šute rade svoj posa.

      Izbriši
  7. Ova ako se može nazvati zemlja je leglo kriminala i mafije, doduše političke koja može biti sto puta gora od ekonomske mafije.
    Ova "DRŽAVA" je formirana na temiljima korupcije,sve u ime ovog ili onog naroda.
    Današnji političari su ubili dušu svojih naroda kazivajući kako su ugroženi od onih drugih jer jedino tako ova nesposobna šačica pokvarenjaka pliva po vrhu kao kajmak na mliku.
    Samo što je kajmak užegnut i pokvaren tako da ni mliko nije za upotrebu, koristeći neimaštinu naroda, a usput mu prikazuju lažni sjaj zapada na medijima govoreći mi ovo nemamo poradi onih drugih.
    Prije su govorili Komunistima "Doći će žene sa kudiljama i potjerat će vas".
    Danas za ovu vrstu sistema koji u biti nigdje u svijetu ne postoji ovdje je vjerovatno nastao te zaživio u punom sjaju temeljen na kriminalu političke mafije.
    No nije ni ova krimolopovska bratija daleko od toga.
    Dok god bilo koji narod u ovoj nazovimo državi ne bude kažnjavao svoje lidere poradi lažnih obećanja ne pušeči priču o ugroženosti od onih drugih a ne od njih samih biti će.
    "Jadna majko jadni li svatova".
    Jer da je ekonomska situacija drugačija ovi nesposobnjakovići što nam čupaju dušu vrlo vjerovatno bi bili: čistači cipela, loši poljodjelci, ofucane "pjane", u biti što naš narod kaže "JEBI..VITRI"
    No i oni to znaju pa će sve učiniti da zadrže sistem kaosa i kriminala jer jedino u takvom poretku znaju plivati i znaju da samo tako mogu biti tu di jesu.
    NIŠTA SE SAMO OD SEBE NEĆE PROMJENITI SVE SE MORA POKRENUTI PA ZATO ?????
    Pametnom previše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pobro svaka ti dala. :D Svaka čast za ovakvo razmišljanje i za ovaj komentar.

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)