Proslavljena svetkovina Presvetog Srca Isusova i sv. Potvrda

Župa Presvetoga Srca Isusova u Šipovači-Vojnićima proslavila je 7. lipnja svoga zaštitnika. Svečano Misno slavlje u župnoj crkvi predslavio je mons. dr. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH uz suslavlje deset svećenika.

Tom prigodom biskup Tomo podijelio je i sakrament sv. potvrde 23 krizmanika i krizmanica. Na početku Misnog slavlja riječi dobrodošlice biskupu Tomi, svećenicima i svim nazočnima na ovom Misnom slavlju izrekla je krizmanica Patricia Ćutuk, a župnik don Jozo Čirko, izrazivši radost što je biskup Tomo po prvi puta u ovoj župi, pozdravio je sve nazočne čestitajući im svetkovinu Presvetog Srca Isusova i patron.

Čitanja kao i molitvu vjernika izrekli su sami krizmanici. Na kraju Misnoga slavlja u ime svih krizmanika i krizmanica biskupu, roditeljima, župniku i svim nazočnima zahvalila je krizmanica Željana Bukmir. Misno slavlje svojim pjevanjem uljepšali su mladi iz župe Tihaljina.

Župnik don Jozo je, zahvalivši biskupu Tomi i svima nazočnima, te čestitajući krizmanicima i kumovima kao i njihovim obiteljima, na kraju Misnoga slavlja pozvao biskupa da u zajedništvu s drugim svećenicima blagoslovi novu župnu kuću.





Objavi komentar

0 Primjedbe