Vlada FBiH ignorirala zaključke, preporuke branitelja i vlasti ZHŽ-a

Unatoč upozorenjima vlasti i branitelja Zapadnohercegovačke županije koji su u javnom proglasu optužili federalne vlasti da provode nezakonitu i selektivnu reviziju nad statusom umirovljenih branitelja i invalida rata, Vlada Federacije BiH dala je još jednom potporu radu Ministarstva za pitanja branitelja i invalida rata FBiH. 

U posljednjoj odluci federalne Vlade dana je suglasnost spomenutom ministarstvu za izmjene i dopune dinamičkog plana realizacije Zakona o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidne zaštite za razdoblje siječanj - prosinac 2013. godine.

Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja Vlada je zadužila da poduzme organizacijske i sve druge radnje iz svoje nadležnosti u cilju provođenja dinamičnog plana Zakona o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite i da o urađenom svaki mjesec do desetog u idućem mjesecu dostavi informaciju Federalnom ministarstvu.

Federalne Vlada, ne obazirući se na posljednje zaključke Skupštine, Vlade i udruga branitelja i invalida rata Zapadnohercegovačke županije inzistira na nastavku provedbe potpune revizije s ciljem izvođenja iz prava svih onih kojima ona ne pripada. Naglasili su da nema ciljane revizije prema komponentama, nego samo prema onima koji zloupotrebljavaju ovo pravo. Još je jednom ponovljeno kako je revizija važan uvjet za ispunjavanje kreditnog aranžmana s MMF-om. Izostanak revizije, tvrde u federalnoj Vladi, ozbiljno je ugrozilo fiskalni sustav i proračun Federacije BiH.

Objavi komentar

0 Primjedbe