Koalicija HDZ BiH i HSP BiH u Ljubuškom?

Zadnja sjednica Općinskoga vijeća Ljubuški dala je naslutiti, a RPM i Klima Bradvica i Mladež HDZ-a Radišići su potvrdili da je na pomolu koalicija između HDZ-a BiH i HSP-a BiH na općinskoj razini u Ljubuškom.

Naime, na zadnjoj, vrlo burnoj, sjednici Općinskoga vijeća Ljubuški vijećnici iz redova HSP-a BiH podržali su prijedlog HDZ-a o osnivanju novog poduzeća JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, a čemu su se žestoko usprotivili vijećnici iz redova HDZ-a 1990. i NS RzB. S obzirom da se radilo o sjednici nabijenoj emocijama, žestokim i burnim raspravama, u pojedinim trenucima i na granici incidenta, moglo bi se kazati da su vijećnici HSP-a djelovali, skoro pa kooperativno. U političkim kuloarima odmah se počelo „šuškati“ o stvaranju nove koalicije na općinskoj razini. Moguća koalicija je oštro odbačena od vodećih ljudi iz obje stranke, ali, ipak, u zraku se još uvijek osjećao slatki puderasti miris ljubavi sa zadnje sjednice Vijeća. Da taj miris ne bi izgubio svoju misterioznost pobrinule se malonogometne momčadi RPM i Klima Bradvica, koju vodi općinski vijećnik HSP-a BiH Igor Bradvica, i Mladež HDZ-a Radišići.

U susretu tih dviju momčadi ljubav je definitivno potvrđena. Naime, iako se očekivao susret u kojem će se voditi borba do „zadnje kapi krvi“ gledatelji su vidjeli nešto sasvim drugo. Vidjeli su utakmicu koja je najviše sličila na nogometni susret Franjevačkog samostana Humac i Franjevačkog samostana Fojnica. U prvom poluvremenu HDZ-ovci su šetali terenom a Klima zabijala golove i poluvrijeme je završilo 6:0. U drugom poluvremenu obrnuta slika. Sada su Bradvičini puleni šetali a HDZ-ovci zabijali. Na kraju je završilo miroljubivo, da miroljubivije ne može biti, 6:6. Politički preokret koji se desio na zadnjoj sjednici Vijeća i nogometni preokret koji se desio na spomenutoj nogometnoj utakmici, u Ljubuškom nikada do sada nije viđen. Bradvica, čija je žena iz Radišića, sada se pravda da je morao popustiti njezinim zahtjevima i da je to jedini razlog miroljubivog susreta. Međutim, naši izvori, i iz Veljaka i iz Radišića i obje stranke tvrde suprotno i upravo Bradvicu navode kao glavnog inicijatora obnovljene „ljubuške ljubavi“.

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. aj ne seri zarkicu,prikazi svoj poticaj koji si dobio

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)