MLM "Šipovača": Preporođena Mala Šipovača uvjerljiva, Vojnići istupili iz takmičenja

Buran vikend Malonogometne lige mladih "Šipovača" je iza nas. Mnogo toga se dešavalo - od odličnih utakmica, atraktivnih poteza, odigravanja prve povijesne utakmice u kojoj su akteri bili djevojke, pa sve do nemilih scena koje su obilježile nedjeljnu večer na igralištu "Luke".
Krenimo redom:
subota
Po prvi povijesni put na teren su izašle šipovačke malonogometašice u kojoj su snage odmjerili RED HOT ANONYMOS GIRLS i ŠIPOVAČKE LAVICE. Odlučni pokazati i dokazati mnogobrojnoj publici da i one znaju igrati nogomet, vode žestoku borbu za svaku loptu. U zanimljivoj utakmici kakva se rijetko viđa, jedan gol je odlučio pobjednika. Antonia Grbavac je bila autorica gola za svoje "lavice" koji je bio dovoljan za pobjedu od 0:1 jer je njihova sjajna golmanica Martina Grbavac uspješno branila i najteže udarce.

Sljedeća igrana utakmica je bila između Male Šipovače i Vojnića. Vojnići kreću sa napadima uvjereni u pobjedu protiv tada posljednjeplasirane Male Šipovače. Odlučni da pobjegnu sa dna ljestvice, trener Male Šipovače Gento Herceg, sa ekipom uvježbava novu taktiku, koju je doveo gotovo da savršenstva, a koja podsjeća na Barceloninu tiki-taku prenešenu sa velikog na mali teren. Iako se ne prilagođavaju baš najbolje novim načinom igre, igrači Male Šipovače ostvaruju prvu pobjedu rezultatom 5:3 za veliko slavlje svojih navijača.

U posljednjoj utakmici večeri igrali su Banja i Velika Šipovača. Oslabljena nedolaskom trenera Drage Grbavca, Velika Šipovača nije uspjela Banji, koja je odlično posložila svoje redove, nanijeti prvi poraz te utakmica završava identičnim rezultatom kao i prethodna - 5:3 u korist Banje. Ovom pobjedom prvoplasirana Banja je uvjerljivo zasjela na prvo mjesto sa osvojenim maksimalnim brojem bodova.

nedjelja
Prva utakmica dana je opet ponudila dvoboj malonogometašica - sastali su se RED HOT ANONYMOS GIRLS i MALA ŠIPOVAČA. Mlade "anonymoske" žestoko ulaze u utakmicu odlučne da poprave dojam od dan ranije kada su nespretno izgubile. Kreću sa napadima od prve minute i već na početku stvaraju veliku prednost. Mala Šipovača ne uspijeva odoljeti opasnim napadima protivničke ekipe koju je predvodila izvrsna Valentina Grbavac sa svoja četiri pogotka. Rezultat je na kraju glasio 7:0.

Druga utakmica dana je bila prava poslastica za ljubitelje malog nogometa. Na teren su istrčale ekipe Banje i Male Šipovače. Ova utakmica je glasila kao "derbi svih derbija" - prvoplasirana Banja protiv Male Šipovače koja je dan ranije ostvarila prvu pobjedu. Rijeke navijača stizale su sa svih strana, napetost i neizvjesnost su bile sveprisutne i samo se čekao početak utakmice. I tek što je utakmica krenula, Mala Šipovača je vodila sa 0:4. Oduševljeni navijači Male Šipovače već tada počinju sa feštom, dok su svi ostali u šoku. U jednom trenutku, za vodeći tim, na terenu su zaigrala čak četvorica braće - Ante, Luka, Jakov i Filip Bebek, što je bilo prekrasno za vidjeti. Do kraja poluvremena rezultat je glasio 6:0. U nastavku, Mala Šipovača ulazi opuštenije u utakmicu, što Banja koristi i ublažava poraz od 4:8 a peterostruki strijelac za svoj tim je bio Luka Bebek. Ovom utakmicom igrači Male Šipovače najavili su borbu za prvo mjesto. Svojim novim načinom igre u oba dana, "razoružali" su protivnike koji su bili nemoćni protiv fantastične taktike koju je osmislio njihov trener Gento Herceg. Upornost im se isplatila, i sigurno je da su sa ovakvom igrom glavni favoriti za osvajanje titule, jer njihovi protivnici još uvijek nemaju recept  za ovu sjajnu igru koje se nebi postidjele ni najbolje ekipe današnjice.

U završnoj utakmici večeri sastali su se Vojnići i Velika Šipovača. Pod utjecajom poraza dan ranije, ekipa Vojnića nervozno ulazi u utakmicu. U čvrstoj utakmici igra se gol za gol. Pred sami kraj susreta, pri rezultatu 3:2 za Veliku Šipovaču, dosuđen je kazneni udarac za vodeće kojeg Ivan Grbavac realizira svojim četvrtim pogotkom. Pod utjecajem par "navijača" nezadovoljnih suđenjem, Vojnići se povlače sa terena te time izazivaju prekid utakmice. Utakmica je registrirana 3:0 u korist Velike Šipovače, a Vojnići (branitelj titule) su odustali od daljnjeg takmičenja.

Objavi komentar

5 Primjedbe

  1. FILIP I JAKOV BEBEK BRACA OD ANTE I LUKE NISU PRIJAVLJENI ???
    UPISANI TOKOM UTAKMICE BIJLEZNICA NESTALA A PONOVO SE IGRA NA STETU BANJE BANJA IMA 9 BODOVA I SAD SE TO PONISTAVA TO JE NAJVISE NA STETU BANJE MI CEMO SE POBUNIT I NECEMO IGRAT BANJA ODUSTAJE OD TURNIRA ZATO STO JE MAXIMALNO OSTECENA 9 BODOVA...............

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. banja maximalno ostecena

      Izbriši
    2. banjare triba izbaciti izz naseg sela.uvik im neispravano

      Izbriši
  2. banja odustaje od turnira

    OdgovoriIzbriši
  3. banja je mala sipovana a velika sipovaca je banja

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)