Obavijest o novčanoj potpori na uzgoj povrća

Obavijest za ostvarenje novčane potpore na uzgoj povrća (rajčica, paprika, krastavac, patlidžan,mrkva, cikla, luk i mladi krumpir) koju je raspisalo Ministarstvo gospodarstva ZHŽ.

1. Pravo na novčanu potporu za proizvodnju povrća ima klijent koji pored općih uvjeta propisanih člankom 11. ovoga Pravilnika ispunjava i sljedeće posebne uvjete: 

  • a) zasadi najmanje 0,5 ha povrća (jedne ili više kultura) i proda najmanje: 15 t/ha rajčice, mladog krumpira; 10 t/ha paprike, krastavca ili luka, 2 t/ha patlidžana, cikle ili mrkve, 
  • b) podnese prijavu početka proizvodnje županijskom ministarstvu na Obrascu P-1 i listu korištenja iz RPG a i RK najkasnije do 30.05., a za mladi krumpir do 01.05. tekuće godine, koji se ulažu u predmet. 
2. Ovlašteni službenik je dužan u tijeku vegetacije, najkasnije u roku od 60 dana, a za mladi krumpir u roku od 30 dana od dana podnošenja prijave početka proizvodnje izvršiti obilazak mjesta proizvodnje klijenta i sačiniti Zapisnik ZBP i uložiti ga u predmet.


3. Za ostvarenje prava na novčanu potporu klijent najkasnije do 01.10. a za mladi krumpir do 01.08. tekuće godine dostavlja županijskom ministarstvu u Posušju u originalu ili ovjerenoj  kopiji sljedeću dokumentaciju: 
  • a) popunjen Obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu (Z-1), 
  • b) listu korištenja iz RPG-a i RK koju izdaje nadležna općinska služba nakon ažuriranja podataka za tekuću godinu,
  • c) dokaz o kupljenom deklariranom, odnosno certificiranom sjemenu/presadnica i prodanim količinama povrća: poreznu fakturu i fiskalni račun sukladno članku 2. stavak 2. ovoga Pravilnika, a za fizičke osobe potpisan i opečaćen otkupni blok na ime klijenta koji mora sadržavati:naziv i adresu, PDV i porezni broj otkupljivača, zatim vrstu, količinu, cijenu proizvoda i datum izdavanja.
Udruga poljodjelaca u ZHŽ

Objavi komentar

0 Primjedbe