In memoriam: Nemiri u Šipovači, šport, novac ili politika

Od davnina je Šipovača najzanimljivije selo naše općine u kojem nikad nije dosadno. Šipovački "crnjaci uživo" najpopularniji su "crnjaci" ovih područja. Tajnu njihova uspjeha mnogi pripisuju staroj narodnoj izreci "Udri brigu na veselje" smatrajući da Šipovčani zajedničke brige i probleme zajednički rješavaju na humorističan, duhovit i nadasve zanimljiv način.
A da je to uistinu tako, mnogi su se uvjerili prije točno tri godine kada su izbili prvi nemiri u novijoj povijesti Šipovače zbog kojih je selo bilo danima "pod opsadom".
Tko ih je prouzročio, zbog čega i na koji način? Odgovor pročitajte u sljedećem tekstu kojeg prenosimo sa portala ljubuški.info.

Nemiri u Šipovači, šport, novac ili politika

U Šipovači su ovih dana umalo eskalirali sukobi. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, jedan broj igrača malonogometne momčadi je izrazio nezadovoljstvo vodstvom mjesne zajednice zbog toga što su, navodno, nestali novci prikupljeni od sponzora. Igrači tvrde kako je vodstvo M.Z. prikupljeni novac uzelo sebi, iako je isti trebao biti namijenjen za kupovinu sportske opreme.

Igralište ovih dana zjapi prazno, jer su igrači u štrajku, kako kažu, do daljnjega, a na ulazu na igralište je postavljen transparent "ŠTRAJK-UPRAVA ODLAZI", a autori transparenta su x.x. (23), x.x. (18) i x.x. (17) koji dolazi iz inače nemirnog dijela sela - Podumca. Oni su imali poteškoća i nezgoda prilikom tajnog postavljanja natpisa, te je prvi počinitelj nehotice pao u kupine i dobio nekoliko lakših ogrebotina po tijelu, drugi počintelj je ostao visjeti o ogradi, a trećem se u trenutku izgubio svaki trag kada je pored njih naišao x.x. koji ih je uhvatio na djelu.

Nekolicina igrača koji podržavaju upravu momčadi i vodstvo M.Z. se ogradila od ovog djela, a do komentara na novonastalu situaciju trenera momčadi Ćure nismo upjeli doći.

Kako najavljuju, "pobunjenici" su spremni ići do kraja u svojim zahtjevima te će biti zanimljivo vidjeti daljnji tijek odvijanja sukoba i nemira u selu,a po selu kruže priče kako sve ovo ima političku pozadinu te da su ovo predizborne namještaljke.

Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. netocno navedene godine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Valjda im je tad bilo toliko godina. Ko su štrajkači?

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)