IZIĐIMO NA POPIS STANOVNIŠTVA

Drage Hrvatice i Hrvati!

Ovaj popis koji će se provoditi od 1. do 15. listopada je posebice važan i sudbonosan za naš narod. On je u dubokom ljudskom smislu obvezujući za svakoga od nas koji želimo da BiH nastavi živjeti i trajati kao pradomovina i domovina Hrvata.
Sudjelovanjem na popisu dat ćete veliki, presudni doprinos ravnopravnosti i političkom statusu hrvatskoga naroda, kao jednog od konstitutivnih naroda u BiH!
Sudjelovanjem u Popisu pokazujete odgovornost za život svog naroda i privrženost prema svome narodu i prema BiH kao svojoj domovini!
Odgovornost je glavna čovjekova vrlina koja je njegovo jamstvo da može biti siguran za život svoje djece. Odzivom na ovaj popis, pokazati ćemo tu odgovornost.
Odzivom na ovaj popis, uložit ćemo veliki ulog za njihov život, njihovu budućnost.
Ovaj je popis uistinu najznačajnija nacionalna obveza u ovim dramatičnim, povijesnim i sudbonosnim vremenima Hrvata u BiH, a o njegovim će rezultatima ovisiti i budući položaj i status hrvatskoga naroda u BiH.

Pozivaju se svi Hrvati u BiH, kao i Hrvati podrijetlom iz BiH, a koji trenutno žive u iseljeništvu, da se odazovu popisu.

OSNOVNE UPUTE

Prilikom popisa, potrebno je dati ime, ime roditelja i prezime te jedinstveni matični broj iz BiH ili samo datum rođenja ukoliko osoba ne zna ili nema JMB. Napomena: Nikakvi dokumenti nisu obvezni prilikom popisivanja. Dovoljno je imati kod sebe podatke o sebi i ostalim članovima kućanstva.
Jedna odrasla osoba može dati podatke za sve članove kućanstva – bez obzira jesu li u vrijeme popisa nazočni u BiH ili ne. Dakle, svi oni koji su odsutni iz mjesta stanovanja, mogu svojim obiteljima dostaviti svoje podatke te će biti popisani da žive na adresama u BiH.
Svi vi koji imate imovinu-djedovinu, svoje ili roditeljske kuće, grobove najmilijih u BiH, trebate se odazvati popisu stanovništva.

ŠTO JE POTREBNO NAPRAVITI?

Ako se za vrijeme popisa ne nalazite u BiH, proslijedite vašima sve potrebne podatke i zadužite ih i organizirajte ih da Vas popišu. Popišite se da ne budete državljani drugoga reda, a potom vrlo brzo pobrisani iz svih matičnih knjiga Vaše domovine BiH! Drage Hrvatice i Hrvati, ovaj događaj, i ova prigoda, pripadaju takvim događajima koji se ne mogu i ne smiju preskočiti!

Neka se Vaše ime nađe, potvrdi i ostane u popisnim mapama i budućnosti vaše i naše BiH.
 

Objavi komentar

0 Primjedbe