Betoniranje ceste kroz Šipovaču

Iako već duži niz godina cesta kroz Šipovaču doživi promjene početkom proljeća u godinama izbora, ovaj put se to dogodilo u kasnu jesen.

Naime, Vijeće MZ je odlučilo iznenaditi mještane "šminkanjem" ceste uz blagoslov općinske vlasti. Sproveli su akciju kodnim imenom nazvanu SANACIJA CESTE koju su mještani već na samom početku "provalili" te istu preimenovali u BETONIRANJE CESTE.
Bačene su "dvi-tri karijole betona" na ona oštećenja ceste koja je u samo par mjeseci prouzrokovao sami beton jer je beton nemoguće vezivati sa asfaltom što za posljedicu ima kontrefekt.

Nejasno je zašto Vijeće MZ svih ovih godina cestu "krpi" betonom, a asfalta nigdje na vidiku, kada beton prouzroči još veća oštećenja. Možda ne znaju ili ne žele da znaju da je asfalt elastičniji i fleksibilniji od betona koji je čvrši, pa se zato asfalt koristi za asfaltiranje prometnica a beton za nosive konstrukcijske elemente kao što su stupovi, grede i ploče.

U Šipovači je sve moguće, pa tako i to da su odgovorni možda konačno naučili koliko štete beton prouzroči asfaltu, pa su sada krenuli u betoniranje kako bi na proljeće imali još više posla nadajući se da će asfalt konačno stići u ovaj kraj koji je zaboravljen od svih i kojeg se samo pojedini političari sjete u predizborno vrijeme.

Podsjećamo, Šipovčani čekaju cjelokupno asfaltiranje ceste već godinama koje im je par puta obećavano (većinom u predizborno vrijeme).

Cesta u Šipovači iz godine u godinu je sve lošija i sve teža za prometovanje. Iz dana u dan nastaju nova oštećenja, a na pojedinim mjestima asfalt se raspao. Ovom cestom svakodnevno prođe mnoštvo automobila jer se njome služe i mještani Kašča te Vojnića.

Objavi komentar

4 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)