Dobroslav Bukmir pozvao SIPU da istraži Lijanovo ministarstvo

Potpredsjednik Seljačkog saveza Federacije BiH Dobroslav Bukmir, gostujući u DNEVNIKU 3 FTV-a, žestoko se obrušio na ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića Lijanovića optužujući ga za netransparentno trošenje novca koje je dovelo do teškog stanja poljoprivrede te skorog bankrota većine poljoprivrednika.
"Novac, umjesto da ide proizvođačima, ide na sve druge strane. Vidio sam nalog od 670.000 maraka za jednog pojedinca. To je fiktivni projekt i čisti kriminal. Za iduću godinu će ostati neisplaćenih proizvodnja barem 30 milijuna KM, a sadašnji ministar će idućem ministru napraviti dugovanja vrijednosti cijelog proračuna" - kazao je ogorčeni Bukmir strahujući od pronevjere desetina milijuna maraka namijenjenih poljoprivrednim proizvođačima.

Iako deprimiran prethodnim cjelodnevnim obvezama (sastanak poljoprivrednih udruga sa premijerom Nikšićom s ciljem da "stave tačku na pljačku") zbog kojih nije mogao biti na svojoj farmi, odlučno je ustrajao u ukazivanju na kriminal u Lijanovom ministarstvu: "Pozivam sve organe da istraže ovo ministarstvo i odgovorno tvrdim da barem 20 milijuna KM svake godine netransparentno ode tamo gdje ne treba".

Poljoprivrednici su prije par dana najavili "bombardiranje" političara jajima i ostalim proizvodima, Bukmir je rekao kako su mu te najave smiješne, čime je pokazao kako veliki raskol vlada među poljoprivrednicima. A dok god bude tako - nema spasa poljoprivredi.

Video zapis pogledajte OVDJE

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Čuli Parage propustija biti na svojoj farmi. Odkad je otisa u političare naučija je i lagati.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)