Šipovački lovci grade lovačku kuću

Šipovački lovci započeli su prve radove na realizaciji projekta izgradnje lovačke kuće. Vrijedna i vesela družina zasukala je rukave i očistila teško pristupačni kameniti teren obrastao grmljem i korovom. U ovoj akciji im je pomogla nekolicina "braće po pušci" iz lovačke sekcije Veljaci s kojima često imaju zajedničke akcije lova.

Objekt će se graditi na lokalitetu Gomile uz cestu Šipovača-Kašče, gdje je, u većini slučajeva, zborno mjesto lovaca.

"U narednim danima bager će poravnati teren a nakon toga nastavljamo s radovima čija će brzina uvelike ovisiti o financijskim mogućnostima ove sekcije. Novce za početne radove su osigurali HUL "Kravica" te Općina Ljubuški koja nam je i ustupila ovu lokaciju. Međutim, za cjelokupnu realizaciju ovog projekta trebat će mnogo više financijskih sredstava." - rekao nam je Branko Bebek, predsjednik lovačke sekcije Šipovača. Također je pozvao sve mještane da pomognu u izgradnji, te mlade da se priključe sekciji.

Lovačka sekcija Šipovača jedna je od manjih sekcija HUL "Kravica". Iako broji samo 15 članova, jedna je od aktivnijih u lovu i održavanju lovišta. Položajem je na krajnjem zapadu općine Ljubuški uz samo granicu s Hrvatskom. Iako površinom malo, lovište je specifično po zemljopisnim raznolikostima - od visokog brda na zapadu do močvarnoga Kladnika na sjevero-istoku. Lovcima je tako omogućen raznolik lov, od barske ptice i sitne divljači pa do divljih svinja.

Nadamo se da će lovci uspjeti u svojoj nakani i tako konačno dobiti lovački krov nad glavom, a do tada im poželimo dobru kob.

Objavi komentar

3 Primjedbe

  1. cuje se nasiroko da se bunio neki koje nije vlasnik zemljista?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj što je dignuo ruke uvis je Rodjo Srećko pozdrav Zdenko

    OdgovoriIzbriši

  3. kaže Luka da je to sve njegovo do Kašča i što nije da će se i za to boriti kao 91,92 itd
    navodi da njegove koze imaju prioritet nad lovcima.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)