Božić u našoj župi

Sveta božićna misa Polnoćka u župnoj crkvi okupila je veliki broj vjernika, koji su došli proslaviti dolazak djeteta Isusa na zemlju. Misu je predslavio župnik don Jozo Čirko.

U svojoj propovijedi župnik je govorio o pastirima koji su povjerovali Božjoj riječi objavljenoj u pjesmi anđela te pozvao sve da povjeruju toj istoj Riječi dok pjevamo tako divne naše božićne pjesme. Pozvao je vjernike da dopuste da u njihovim srcima odjekne pjesma radosti i tu radost da podijele sa svima koje će susretati u svakodnevnom životu.

BOŽIĆ U ŽUPNOJ CRKVI

"Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo", riječi su kojima je župnik započeo svečano Misno slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova. Prostrana župna crkva dupkom puna. Dođoše svojima odseljeni župljani. Božićne pjesme pjevaju svi predvođeni župnim zborom.

BOŽIĆ U DOLAMA

Na svetkovinu rođenja Gospodinova župnik je slavio sv. misu u Dolama u 9,30. Slavlju Božića pridružili su se i iseljeni mještani, a svojim lijepim glasovima misno slavlju uzveličali su pjevanjem sami mještani Dola i Greda, njih nekolicina, koji su marljivo probajući sa župnikom, nakon dugog vremena zapjevali lijepe božićne pjesme na radost sviju.

Šipovača



Dole


Objavi komentar

0 Primjedbe