Problemi šipovačke škole

Više od pet godina je prošlo od izgradnje nove šipovačke škole. Škola ima dvije dobro opremljene učionice i ostale prateće sadržaje, centralno grijanje i priključak na gradski vodovod. Dakle, što se tiče unutarnjeg uređenja, škola u Šipovači se ne razlikuje od većine ostalih područnih škola, te ima uvjete za normalno odvijanje nastave.

Međutim, škola ima mnoštvo vanjskih nedostataka. Jedan od njih je nedovršeno školsko dvorište na koje se čeka još od 2010. godine kada je srušena stara škola. Nadležni su davali obećanja, ali od toga, po običaju, nema ništa.

Još uvijek nema ništa ni od noćnog osvjetljenja, a glavni krivac tome je, kako jedan pobro reče: "pregorjeli žižak". Reče pobro i to da je "pregorjeli žižak" privukao nepoznate delikvente pred školu koji ponekad narušavaju javni red i mir.

Možda najveći nedostatak je nedostatak prometnih znakova koji bi vozačima ukazivali na blizinu škole, pa bi školska djeca bila u manjoj opasnosti od brzih vozača "sa strane" koji pored škole često svojom vožnjom dovedu u opasnost i sebe i djecu koja se zateknu na putu pored škole. Podsjećamo, prometni znaci koji su postavljeni još za vrijeme one države su postojali do unatrag nekoliko godina kada su se "izgubili iz vida".

Apeliramo vodstvu Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini da se pobrine o ovoj područnoj školi kako bi se uklonili navedeni nedostaci.

Također apeliramo šipovačkim vijećnicima Općinskog vijeća da se barem založe za hitno postavljanje prometnih znakova pored škole kako bi vozači znali za školu pa prilagodili brzinu te tako smanjili rizik od mogućeg nesretnog slučaja. Slušajući sjednice, dosad smo čuli njihovo srčano i borbeno zalaganje za radove na Koćuši, kanale po ljubuškom berišu, saniranje ulica po Humcu, i mnogo toga još, a o Šipovači ni riječi. Kao da ne žive u Šipovači, kao da ne znaju za sve šipovačke probleme.

Možda ne žele ili ne smiju pričati i zalagati se za ono što im nije naređeno. Nadajmo se da će navedeni uskoro odstupiti od dosadašnje prakse pa se katkad založiti i za svoje selo!

Objavi komentar

12 Primjedbe

  1. Moj prika kako Jera i Gašo oko noni skokom. Briga nji za Šipovaču ko za prilanjski snjig

    OdgovoriIzbriši
  2. pobro gadi mi se na ovi zizak

    OdgovoriIzbriši
  3. svaka cast uredniku portala sto je ukazao na postojeci problem sela .igraliste skole je postalo trenutno okupljaliste seoski delikvenata.valjda ce se nakon ovoga teksta neko zaloziti da rese problem.

    OdgovoriIzbriši
  4. u banji ima igraliste sada cemo i skolu napravit,kada je vec crkva gore!

    OdgovoriIzbriši
  5. imali u toj banji iko imalo mozga pa da prouci da je crkva na zemlji mali sipovcana.da bog da se ocipite to i je tamo malo kosovo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iman i ja nekoliko duluma u ševaru Podambarem al mi to nedaje za pravo da kažen da je to Šipovača

      Izbriši
  6. Na temelju članka 32. Zakona o lokalnoj samoupravi Županije Zapadnohercegovačke ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj 3/09) i članka 76. Statuta općine Ljubuški ("Sl.glasnik općine Ljubuški", broj 4/06, 2/08 i 4/09), Općinsko vijeće Ljubuški na XXX.sjednici održanoj 28.10.2011. godine, d o n o s i
    ODLUKU
    o usklađivanju pravnog statusa mjesnih zajednica općine Ljubuški

    MZ ŠIPOVAČA – KAŠČE u svom sastavu ima naseljena mjesta Šipovaču i Kašče, a dijelovi naseljenih mjesta su: Banja, Mala Šipovača, Velika Šipovača, Kašče.
    Područje dijelova naseljenih mjesta:
    Banja: od Banjskog groblja prema selu Vojnići, dalje kružno kroz stari dio Banje do župne crkve,
    Mala Šipovača: od Župne crkve prema Ljubuškom do kuće Jerke Hercega,
    Velika Šipovača: od kuće Ivana Vukojevića pok. Filipa do kuće Mate Grbavca (kod table Veljaci),
    Kašče: od sela Šipovača do granice s Republikom Hrvatskom.
    Vijeće MZ ŠIPOVAČA broji 7 (sedam) članova radi osiguranja razmjerne zastupljenosti članova Vijeća MZ prema broju birača u pojedinom naselju ili dijelu naselja MZ. U Vijeće ulazi sljedeći broj članova naselja dijela naselja: 2 člana Banja, 2 člana Mala Šipovača, 2 člana Velika Šipovača, 1 član Kašče.

    Možda Vas ovo potakne da više ne dijelite selo jer nismo Mostar, Belfast, Nikozija, Beirut ili Jeruzalem!

    OdgovoriIzbriši
  7. Imala je Šipovača čovika u Općini iz Banje, koji se založija da bude škola što kasnije i što manja ,a prikazano je da je koštala 200 iljada i danas je u Općini.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To što pričaš obisi mačku o rep. Iznosiš javno neistine krijući se iza komentara, što je dokaz tvoga moralnoga dna. Komentar je pušten samo zato da ti javno kažemo kolike gluposti pišeš. U školu je uloženo 110 000 KM (službena cifra). A ti ako stojiš iza svega napisanoga onda to javno prikaži i bit će objavljeno (možeš i anonimno kako si i navika skrivajući se iza komentara). Pozdrav dragi čitatelju i još draži komentatoru.

      Izbriši
  8. pozorno cu pratiti sjednicu opcinskoga vjeca oceli dva vjecnika ista kazat oproblemu sipovacke skole .ili ko obicno pricati o nekim cestama i kanalima u drugim mjestima.

    OdgovoriIzbriši
  9. pobro gadimi se na svaku beside nasi vjecnika .oni svoju dicu nesalju u sipovacku skolu.

    OdgovoriIzbriši
  10. gospodo čija je to škola naša ili ponekih pojedinaca koji su naučili sve svojatati pa tako i našu seosku školu.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)