Ni ljubuške zore, kamoli proljeća

Članovi udruge mladih Agape Ljubuški sinoć su povodom Dana općine Ljubuški, postavili osmrtnice, zapalili svijeće i položili vijence na gospodarske i druge institucije koje su proteklih godina prestale s radom: Duhanska stanica, hotel Bigeste, kino Radnik, platnara Đuro Salaj, rodilište Ljubuški, vinarija Ljubuški.
Ni osmrtnice ni vijenci nisu dočekali zoru.

Na svom Facebook profilu napisali su: "Imali smo viziju da će ovo barem zoru dočekati. Sloboda izražavanja? U Ljubuškom? Da, kao snijeg u srpnju..."

Podsjećamo, sličan slučaj s osmrtnicama zabilježen je i u Šipovači u kolovozu prošle godine kada su se na oglasnim pločama diljem Šipovače pojavile osmrtnice NOĆI ŠIPOVČANA. Za razliku od ljubuških osmrtnica koje nisu dočekale ljubušku zoru, šipovačke osmrtnice su ugledale svjetlost dana jer su "dežurni čuvari seoske vlasti" zakazali. Odmah po saznanju o ovome djelu, osmrtnice su uklonjene brzinom munje, skoro podjednako brzo kao i kad su pripadnici šipovačke tajne organizacije ANONYMOS REVOLUCIONARE Šipovaču zasuli plakatima koji se nisu sviđali pojedinim vijećnicima Vijeća MZ.

Gdje je u svemu tome demokracija?

Objavi komentar

0 Primjedbe