Radišćanima obećano asfaltiranje, Šipovčani još na čekanju

Nakon blokade puta prema Mostarskim Vratima kojom su Radišćani iskazali svoje nezadovoljstvo, ostvaren je pomak u rješavanju njihovog problema. Održan je hitan sastanak Vijeća MZ Radišići sa mještanima zaseoka Humovača, a tema je bila katastrofalno cestovno stanje u Radišićima te prethodni događaji vezani za ovaj dio sela.

Predsjednik Vijeća MZ Milenko Dropuljić pozdravio je okupljene i prenio riječi načelnika Barbarića : "Ovaj dio puta bio je svakako u planu za asfaltiranje nakon 15. ožujka ove godine, stoga dajem svoje obećanje da će se to stvarno i odraditi" . Dropuljić se u razgovoru s načelnikom dotaknuo i ostale problematike vezane za Radišić te tako obznanio i skorašnju rekonstrukciju vodovoda u ovom selu.

Mještani Humovače primili su na znanje načelnikove riječi te najavili mirni prosvjed za nedjelju 23. veljače u trajanju od 2 sata s početkom u 13:00 sati. Naglasili su da ovaj prosvjed nama nikakve veze s politikom, te da nakon nedjelje neće više prosvjedovati ako se navedena dionica asfaltira do 15. travnja 2014. godine.

Tko se bori, taj može i izgubiti, ali tko se ne bori, taj je već izgubio!

I dok se Radišćani blokadom i prosvjedom bore za asfaltiranje ceste, Šipovčani miruju iako na asfaltiranje ceste čekaju već duži niz godina od kada su dobili slično obećanje kao i sada Radišćani. Ako se nastavi ovakav trend (ne)ispunjavanja obećanja, tj. ako ih zadesi sudbina Šipovčana, Radišćani će dobiti asfalt otprilike dvije tisuće dvadeset i neke godine pod uvjetom da betonska cesta u Šipovači doživi asfaltiranje par godina ranije.

Nadamo se kako će i jednima i drugima problem asfalta biti riješen u ovoj godini, jer dobra prometna povezanost je jedan od temeljnih preduvjeta opstanka svakog sela, pa tako i ljubuških sela bez kojih ne bi bilo ni Ljubuškog. Potrebno je samo obećanja pretvoriti u djela da bi bila mirna ljubuška krajina cijela.

Objavi komentar

8 Primjedbe

  1. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sve primjedbe javite se osobno i onda će biti razmatrane. Pozdrav. :D

      Izbriši
    2. boris se ko fol protiv cenzure a ti je uveja jesi milas

      Izbriši
    3. Komentari služe da bi se iskazalo svoje mišljenje na temu ili osobama o kojima je riječ, za komunikaciju, za raspravu među komentatorima itd., a ne za pokušaj blaćenja portala i članova istog.

      Izbriši
  2. a sto ti blatis selo i opcinu nema veze ali boze moj zato si i napravija portal

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel' to vic neki? Nigdje se ne blati ni općina ni selo, upravo suprotno, portal potiče na dobrobit Šipovače, zato je i pokrenut, kao i zbog odseljeništva kojem je Šipovača u srcu.
      Tvoj je problem što portal piše o zbivanjima u Šipovači, koja vas par pojedinaca lažno predstavlja zbog osobnih interesa.
      Niti u jednom tekstu portal nije iznio neistine o Šipovači, sve je dokazano i provjereno, tko ti je kriv ŠTO TI ISTINA SMETA?!
      Ako ti se ne sviđa, tko te goni da čitaš, možeš npr. tužiti zbog klevete, obmane, i tako dalje, i tako bliže.

      Izbriši
  3. sta se pjenis jel to argumentuvano razgovaranje a nepises ti istinu ti imas svoju istinu ali dobar si olosu iz lj.infa pa se rugaju s sipovacom sli nema veze necu ja citat smece

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umjesto što pišeš o pjenjenju i argumentiranom razgovaranju, ispravi tu "moju istinu", pa napiši tu "svoju istinu", ali neka ta istina bude sa argumentima (ako ih ima), a ne samo pusto politikanstvo, i bit će objavljeno. Za koji god članak smatraš da je neistina, ti napiši tu "pravu istinu".
      Tko je kriv što se rugaju sa Šipovačom? Valjda bi izabrani trebali predstavljati i zastupati interese naše MZ. Za svako ruganje sa Šipovačom nisu krivi niti mještani, niti ovaj portal. Jel' to misliš da se zbog iznošenja tekstova aktulnog stanja Šipovače na portal rugaju sa Šipovačom? Ako tako misliš, onda si za Kine ili Sjeverne Koreje. Na portalu će se i dalje nastaviti pisati ono što se bude dešavalo u Šipovači i bližoj okolici, sviđalo se to pojedinima ili ne. Ako vidite neki tekst o negativnim zbivanjima u Šipovači, pa pomislite da je to ruganje sa Šipovačom, tada napravite ključni potez i te negativnosti promjenite na bolje. Kada tako budete radili, onda će na portalu biti samo pozitivne vijesti, a Šipovača primjer drugim selima.
      Ovdje završava rasprava na ovu temu, a za sve primjedbe na portal svatko se može javiti osobno, putem mob'a, maila, jer komentari ne služe za komunikaciju sa uredništvom portala. Pozdrav.

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)