Mještani Cerna protiv izgradnje kamenoloma

Ispred Općine Ljubuški jučer su se okupili mještani sela Cerno kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog moguće izgradnje kamenoloma na prostorima MZ-a Cerno. Predstavnik prosvjednika Grgo Sušac kazao je kako nisu uspjeli postići odgovarajući dogovor s predsjednikom MZ-a Cerno Igorom Vučićem te su protiv izgradnje počeli potpisivati peticiju. Do jučer su uspjeli skupiti gotovo 200 potpisa. "Iako se mi nismo slagali s tim projektom, Vučić je uporno gurao taj projekt, stoga mu je ovo poruka da članovi MZ-a Cerno imaju suprotno mišljenje i da sljedeći put kada se bude nešto radilo treba se usuglasiti s mještanima i tek onda krenuti u realizaciju", rekao je Sušac.

Podigla se prašina
Mjesto na kojem se planira praviti kamenolom je u vlasništvu Općine, ali na prostorima MZ-a Cerno. Mještani smatraju da bi ih izgradnja kamenoloma unazadila ekološki i na brojne druge načine. Zato svu nadu polažu u općinsku vlast, da taj prijedlog povuku s obzirom na veliki broj potpisa. "Mi smo demokratski raspoloženi i demokratskim putem se borimo za svoja prava, spremni smo za svaki produktivni razgovor", rekao je jučer Sušac.
Ovim povodom razgovarali smo i s predsjednikom MZ-a Cerno Igorom Vučićem koji je istaknuo kako je ovaj projekt još uvijek u povojima te njegova realizacija još uvijek nije ni sigurna. Ističe da je jako razočaran razvojem ove situacije. Vijeće mjesne zajednice je dalo odobrenje Općini da ona da odobrenje za ispitivanje teritorija, tek tada se trebalo dati odobrenje da se kamenolom može praviti. "Mislim da se previše prašine podiglo, a još uvijek se ne zna je li ova lokacija uopće pogodna za kamenolom. Smatram da bi pravljenje kamenoloma selu donijelo samo dobro, jer tvrtka Pušina uz zamjenu za tu lokaciju bi plaćala koncesiju Općini, a selo bi imalo naknadu od pet zaposlenih ljudi. Također, cesta u selu bi se proširila, tamponirala i asfaltirala, a mjesna zajednica bi dobivala čak i godišnju naknadu", rekao je Vučić dodajući da bi kamenolom od prvih kuća u selu bio odmaknut tri kilometra.

O ovome na sjednici OV-a
"U ovom selu živim i ja zajedno sa svojom obitelji tako da nikada ne bih zagovarao nešto što bi naštetilo mojoj obitelji. A isto tako ni mom selu", istaknuo je Vučić. Lako je za pretpostaviti da će se ova tema naći na aktualnom satu sljedeće sjednice Općinskog vijeća koja je zakazana za ponedjeljak.

A. Bradvica/Dnevni list 

Objavi komentar

0 Primjedbe