Održan susret ministranata ljubuškog dekanata

Dekanatski susret ministranata ljubuškog dekanata održan je u subotu, 29. ožujka u župi Klobuk. Sudjelovalo je ukupno svih 7 župa Ljubuškog dekanata s više od stotinu i šezdeset ministranata.

Na početku susreta i slavlja sv. mise ministrante je pozdravio vlč. fra Robert Jolić, župnik domaćin. Sveto misno slavlje predslavio je dekan vlč. Ivo Šutalo u koncelebraciji s ostalim župnicima. U prigodnoj propovijedi vlč. Ivo je ministrantima približio lik Petra Barbarića, sluge Božjega koji je inače rođen u klobučkoj župi.

Poslije misnog slavlja u župnoj crkvi održan je vjeronaučni kviz u kojem su sudjelovale sve župe. Svaka ekipa je imala 5 članova. Ministranti su pokazali zavidno znanje, a naši ministranti su bili 4. Po završetku vjeronaučnog kviza svi ministranti su bili ponuđeni hranom i pićem koju je za ovu prigodu pripremio domaćin, župa Klobuk.

Okrijepivši se hranom i pićem, ministranti su se potom uputili na školsko igralište gdje je se održavao nogometni turnir. Sudjelovale su također sve župe, a ministranti župe Šipovača-Vojnići prikazali su jedan od najljepših nogometa te zasluženo osvojili 2. mjesto.

Za ovu prigodu župnik je svakom ministrantu iz naše župe poklonio majicu s natpisom Presveto Srce Isusovo – Šipovača Vojnići.


Objavi komentar

0 Primjedbe