Klobučani i Vojnićani vodonatopnim kanalom šalju smeće u Šipovaču i Veljake

Vodonatopni kanal Klobuk-Vojnići-Šipovača-Veljaci u zadnje vrijeme pojedincima služi za bacanje smeća kojem su krajnja točka donji dio Šipovače ili pak Veljaci.

Zbog mnoštva plutajućeg otpada koje svakodnevno pristiže u Veljake, ogorčenim mještanima ovog sela je "prikipjelo" te su poručili Šipovčanima kako će "minirati kanal" kojim im, kako su rekli, Šipovčani umjesto vode šalju smeće.

Na njihove optužbe mještani Šipovače su odgovorili da je istina da velike količine smeća svakodnevno pristižu u Veljake, ali da im smeće šalju mještani Vojnića.

Čuvši optužbe Šipovčana, Vojnićani su rekli kako oni nemaju nikakve veze sa otpadom koji odlazi u Veljake, te da i sami imaju problema zbog Klobučana koji im svakodnevno šalju svoje smeće.

Kako bi donekle utvrdili tko je krivac za plutajući otpad, uputili smo se do jedine rešetke na kanalu dugom preko 10 km, a koja se nalazi u Vojnićima uz samu granicu sa Šipovačom.

Velike količina smeća uz rešetku koje dolaze iz smjera Vojnića u Šipovaču su nas uvjerile da mještanima Veljaka nisu krivi Šipovčani, nego upravo oni koji su ispred rešetke kroz koju ponekad plutaju i životinje. Nakon toga, pojedini mještani Vojnića su ipak kazali kako je glavno polazište plutajućeg otpada onaj dio kanala preko kojeg vodi put na groblje Gračine u istočnom dijelu sela, ali i da ponekad kanalom pristiže smeće iz Klobuka.

Ovom prilikom mještani Veljaka i Šipovače mole svoje susjede Vojnićane i Klobučane da prestanu sa ovakvom vrstom transporta smeća na opće dobro svih stanovnika ovog dijela općine.


Objavi komentar

4 Primjedbe

  1. Jes vo Ićine pive, mensečini da su Vodičani krivi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Za sve je kriv Zdravko Mamić

    OdgovoriIzbriši
  3. triba postaviti još 4-5 rešetki. amo odgovorni na noge.

    OdgovoriIzbriši
  4. Molin lipo seoske glavare Šipovače a more i Vojnića da kažu čemu služi UDRUGA KORISNIKA VODA ZAJEDNIŠTVO i ko su njezini predstavnici...

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)