Nevjerovatan preokret Zrinjskog protiv Širokog Brijega

U hercegovačkom derbiju, a ujedno i derbiju 25. kola Premier lige BiH, Zrinjski je u dramatičnoj završnici susreta svladao Široki Brijeg rezultatom 3:2. Danima najavljivani sudar prvoplasirane i drugoplasirane momčadi privukao je na tribine stadiona pod Bijelim Brijegom 8000 gledatelja koji su vidjeli borbenu i uzbudljivu utakmicu.

Široki je poveo u 17. minuti preko Mirka Marića i to samo nekoliko trenutaka nakon što je Stevo Nikolić promašio stopostotnu šansu. Gosti su u nastavku bili opasni iz kontranapada i iz jednog takvog zabili su drugi gol, preko Wagnera u 68. minuti nakon sjajne akcije koju je upravo Brazilac započeo.

Nadu domaćim navijačima donio je Nikolić u 82. minuti. Isti igrač u 90. pogađa za 2:2 za delirij na tribinama, a na sve se nadovezao jedanaesterac za domaćina u zadnjoj minuti koji je za pobjedu 3:2 realizirao Ivan Crnov.

Ovom pobjedom Zrinjski je došao na 49 bodova i nalazi se na prvome mjestu ljestvice Premier nogometne lige. Široki Brijeg je pak porazom značajno umanjio izglede da se zadrži u utrci za prvaka BiH.

Zrinjski-Široki Brijeg 3:2

Stadion: Pod Bijelim brijegom; Gledatelja: 8000; Sudac: Edin Jakupović (Bihać). Strijelci: 0:1 Marić 17., 0:2 Wagner 69., 1:2 Nikolić 82., 2:2 Nikolić. Žuti kartoni: Nikolić (Zrinjski); Pehar, Plazonić, Marić (Široki Brijeg). Crveni karton: Ljubić 90. (Široki Brijeg).

Zrinjski: Dujković, Radeljić, Muminović, Crnov, Pehar (od 46. Simeunović), Stojkić, Zlatić, Nikolić, Barišić (od 59. Šćepanović), Aleksić, Đurić (od 74. Đurić). 

Široki Brijeg: Soldo, D. Džidić, Barišić, Ćorić, Pehar, Zakarić (od 78. Kordić), Wagner ( od 83. Ivanković), Marić (od 88. Peko), Špikić, Plazonić, Ljubić.

Objavi komentar

0 Primjedbe