Ukoliko Vlada ZHŽ ne isplati poticaje do 25. travnja poljoprivrednici ŽZH kreću u prosvjede

Ukoliko Vlada ZHŽ ne prihvati prijedlog Udruge poljodjelaca Županije Zapadnohercegovačke do 11. travnja , te im ne isplati poticaje za poljoprivrednu proizvodnju od 15. do 25. travnja poljodjelci će 26.travnja krenuti u prosvjede protiv vlade. 

Tako je odlučeno na izvanrednoj skupštini Udruge, koja je održana u ponedjeljak večer u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, i na kojoj je bila samo jedna točka dnevnog reda – isplata poticaja poljoprivrednim proizvođačima iz županijskog proračuna. Kako se moglo čuti na skupštini županijska vlada je poljoprivrednicima već trebala isplatiti te poticaje, ali zbog nedostatka novca u proračunu ta isplata je više puta odgađana. 

Vlada je pripremila novi program za isplatu poticaja, koji je na sjednici pokušao prezentirati savjetnik županijskog ministra gospodarstva Mario Karamatić

Međutim, Karamatić je u pola svoga izlaganja prekinut povicima nezadovoljnih poljoprivrednika tako da nije stigao prijedlog iznijeti do kraja. Uglavnom, prema vladinom prijedlogu poljoprivrednicima bi poticaji bili isplaćeni u ratama do kraja devetog mjeseca. 

Nakon toga uslijedila je burna i ružna rasprava koja se na kraju stišala tako da je ipak utvrđen spomenuti prijedlog koji će biti dostavljen vladi. 

Skupština je usvojila i zaključak da se oni poljoprivrednici koji se ne odazovu na prosvjede, ukoliko do njih dođe isključe iz udruge. 

Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)