Zbog poginulog Matijasa Grbavca tuga i nevjerica u Šipovači i Veljacima

Tuga i nevjerica zavladale su Šipovačom i Veljacima nakon što su mještani tih sela doznali vijest da je u autobusnoj nesreći poginuo dvadesetsedmogodišnji Matijas Grbavac iz Trpnja na Pelješcu. Naime, Matijasovi roditelji su iz Ljubuškog, odnosno njegov otac Iko Grbavac Lovrić je iz Šipovače, a majka Zlata, rođena Mišetić iz zaseoka Podbrdo u Veljacima.

Šipovčani i Veljačani se pitaju je li moguće da od toliko putnika u autobusu pogine baš „njihov“ Matijas. Pokojni Matijas u Šipovači nema bliže rodbine jer su njegov otac, tri strica i četiri tetke odselili iz Šipovače trbuhom za kruhom i novi dom pronašli od Trpnja do daleke Argentine. Međutim, njegova obitelj ima vrlo široku daljnju rodbinu koja živi u tom selu.

U Veljacima mu živi ujak s obitelji, a njegov rođeni rođak je Ilija Mišetić igrač Bigestea. Susjedi u Šipovači slabo poznaju pokojnog Matijasa jer je rođen u Hrvatskoj i u Šipovaču je dolazio kao dijete obići baku i djeda, a u kasnije vrijeme, kada bi bio slobodan došao bi ponekad s ocem pomoći mu oko radova u obiteljskom vinogradu u Šipovači. U Šipovači se ne bi dugo zadržavao, s ocem bi uradio ono što je potrebno i vraćao se u Trpanj. Susjedi pričaju da je bio baš nedavno i ocu pomagao oko radova u vinogradu.

O cijeloj njegovoj bližoj obitelji mogu se čuti samo pohvalne riječi. Uz pokojnog Matijasa Iko i Zlata imaju još jednoga starijeg sina – Mirku, koji je oženjen i ima dvoje djece. Ime Matijas je dobio po babi Matiji iz Veljaka koja je umrla, kažu nam susjedi u Šipovači.

Obiteljsko imanje obitelji Grbavac Lovrić u Šipovači na kojem je i pokojni Matijas znao ponekad raditi.


Objavi komentar

0 Primjedbe