Šipovački lovci dobili krov nad glavom

U svega nekoliko mjeseci članovi lovačke sekcije Šipovača izgradili su lovačku kuću. Nakon što su započeli s prvim radovima pripreme terena za izgradnju objekta u studenom prošle godine, izlili "mrtvu deku" u siječnju, a gradili tijekom proljeća, sada imaju i krov nad glavom. U ovome tjednu završen je krov objekta, što je bio i prvenstveni cilj lovaca pred nadolazeću sezonu, koji nisu žalili ni vremena ni novca da bi taj cilj i ostvarili.

Lovačka sekcija Šipovača jedna je od manjih sekcija HUL "Kravica". Iako broji samo 15-ak članova, jedna je od aktivnijih u lovu i održavanju lovišta. Položajem je na krajnjem zapadu općine Ljubuški uz samo granicu s Hrvatskom. Iako površinom malo, lovište je specifično po zemljopisnim raznolikostima - od visokog brda na zapadu do močvarnoga Kladnika na sjevero-istoku. Lovcima je tako omogućen raznolik lov, od barske ptice i sitne divljači pa do divljih svinja. Sama lovačka kuća nalazi se sa na lokalitetu Gomile, uz cestu Šipovača-Kašče, gdje je godinama zborno mjesto lovaca.

Malobrojni, ali složni i vrijedni lovci, kazali kako su zadovoljni dosad urađenim, te da planiraju uskoro nastaviti radove u skladu sa financijskim mogućnostima. Ovom prilikom zahvaljuju svojim donatorima, lovcima drugih sekcija, mještanima Šipovače, te svima onima koji su im na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.

Objavi komentar

0 Primjedbe