MNL MZ općine Ljubuški: Šipovača pobijedila Orahovlje

Malonogometaši Šipovače u svom prvom ovogodišnjem nastupu u sklopu "Unitrade 11. MNL MZ općine Ljubuški" upisali su pobjedu. U okviru skupine D, protivnik Šipovače je bila momčad Orahovlja koju su svladali rezultatom 4:2.

Šipovača odlično ulazi u utakmicu, te stalnim presingom pritišće protivnika što rezultira ranim vodstvom. Početni pogodak postiže mladi Ivan Grbavac koji kroz golmanove noge šalje loptu u mrežu. Taj gol "daje krila" Šipovačnima čiji dvojac Ivan Grbavac - Ante Bebek presing igrom izluđuje malonogometaše Orahovlja koji nemaju rješenja za iznijeti loptu na protivnički dio terena.

Ipak, pred sam kraj prvog poluvremena Orahovlje stvara nekoliko prilika, no većinu njihovih prodora zaustavljaju Šipovčani odgovornom i organiziranom igrom u obrani koju je predvodio iskusni Dario Grbavac, višegodišnji reprezentativac Šipovače. Uz njega, obrambene zadatke su uspješno odrađivali Nikola Ćutuk i Marin Grbavac. U nekoliko rijetkih situacija kada su igrači Orahovlja uspjeli šutirati, pravovremeno je reagirao golman Slaven Bebek. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U nastavku slična slika - Šipovača napada, a bezidejno Orahovlje nema rješenja za izjednačenje. Na 2:0 povisuje Ante Bebek čiji gol tjera protivnika na igru s golmanom igračem. Višak igrača u napadu Orahovlje koristi i postiže gol za smanjenje rezultata. Nakon postignutog gola, Orahovlje vrši pritisak, ali sve njihove nade u povoljan rezultat gasi odlični Dario Grbavac udarcem sa preko 25 metara. Do kraja Orahovlje postiže još jedan gol, a "točku na i" stavlja Ivan Bebek golom pred sam kraj susreta za konačni rezultat od 4:2 za Šipovaču.

Iako oslabljena odsustvom ponajboljeg igrača Mateja Živkušića, golmana i kapetana Željka Bebeka i još nekolicine igrača, te odsustvom novog izbornika Josipa Bebeka "Đokića" koji je na klupi zamijenio višegodišnjeg izbornika Dragu Vukojevića, Šipovača je uspjela pobijediti. Ovaj put u ulozi izbornika našao se predstavnik tima Gento Herceg odlično vodivši momčad. Vođen mišlju "iskustvo nazad, mladost naprijed" savršeno je posložio ekipu, pogađao sa pravovremenim izmjenama i taktikama, te tako odveo svoju momčad do pobjede.

Ova pobjeda Šipovače je bila više od pobjede. Ovom pobjedom Šipovača se osvetila protivniku za prošlogodišnji poraz zbog kojeg su se malonogometašima "tresle gaće" na sam spomen Orahovlja. Ovom pobjedom Šipovača je prekinula višegodišnju tradiciju gubljenja u prvim utakmicama. Ovom pobjedom je malonogometašima porastao moral i volja za sljedećim utakmicama. Ovom pobjedom, momčad je na najbolji način odgovorila svim kritičarima i "zlim jezicima" koji posljednjih dana šalju "otrovne strelice" prema ekipi. Ovu pobjedu su zaslužili i svi navijači koji godinama bodre svoje selo, a koji su u većini slučajeva bili svjedoci teških poraza Šipovače.

U idućem kolu Šipovača je slobodna, a nakon toga igra protiv Radišića koji su poraženi od Klobuka.

Rezultati skupine D:
Klobuk - Radišići 4:3
Orahovlje - Šipovača 2:4

Ljestvica:
1. ŠIPOVAČA    1-0-0  4:2  3
2. Klobuk           1-0-0  4:3  3
3. Radišići         0-0-1  3:4  0
4. Orahovlje      0-0-1  2:4  0
5. Cerno/Cr./Mi. 0-0-0  0:0  0



Objavi komentar

3 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)