Šipovača u "skupini smrti"

Malonogometna ekipa Šipovače doista nema sreće. Prošle godine u MNL Mjesnih zajednica općine Ljubuški nastupila je pod sloganom "Povratak otpisanih", ali nažalost, zbog spleta raznoraznih nesretnih okolnosti taj povratak nije uspio. Ove godine ekipa nastupa pod sloganom "Povratak otpisanih 2", ali splet nesretnih okolnosti opet se počeo plesti oko te ljupke momčadi već prilikom ždrijeba. Naime, Šipovača je voljom šarenih kuglica upala u najjaču skupinu ili bolje reći "skupinu smrti". Boljim poznavateljima malonogometnih zbivanja dovoljno je samo pogledati imena protivnika u skupini D, u kojoj se nalazi i Šipovača, i sve će im biti jasno. U skupini sa Šipovačom nalaze se sljedeće momčadi: Cerno-Crnopod-Miletina, Radišići, Klobuk i Orahovlje. Oni koji se slabije razumiju u malonogometna zbivanja na području općine Ljubuški, na prvi bi pogled možda i rekli da se ne radi o tako teškoj skupini. Međutim, u nastavku teksta mi ćemo ih argumentirano razuvjeriti.

Momčad Cerno-Crnopod-Miletina je svake godine, pa tako i ove, uz momčad Graba, jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige. To je momčad koja već ima iskustvo osvajanja lige, gotovo svake godine su u polufinalu ili finalu, a svake godine su najmanje prošli skupinu. 
Radi se o momčadi u kojoj su se sjedinili iskustvo i mladost, momčadi sastavljenoj od nekadašnjih profesionalaca koji još uvijek poluprofesionalno igraju nogomet i mladih talenata koji su prošli sve lokalne nogometne škole i na pragu su ulaska u prve momčadi nekoliko hercegovačkih niželigaša. Dovoljno je spomenuti samo nekoliko imena: Zvonimir Sušac, Ivan Nižić, Milan Vučić, Marko Vasilj i Josip Elez i već će svima sve biti jasno. Uz Grab prvi favorit Lige. Još bi na kraju dodali nekoliko riječi za one koji kažu da smo imali sreće jer, za razliku od ostalih skupina, naša skupina ima samo pet momčadi. Mi bi najsretniji bili kada bi svako od ova tri sela igralo zasebno, Cerno, Crnopod i Miletina, a da naša skupina ima sedam momčadi.

Kada smo nekima spomenuli da smo u skupini s Radišićima dobili smo odgovor kako oni i nisu baš nešto. Istina je da je ta momčad u nekoliko izdanja Lige razočarala publiku na Centru malih športova i svoje navijače, ali ove godine Radišićani dovode momčad koja pretendira na sami vrh. Upravo ovih dana u njihovom selu završava MNL zaseoka u kojoj je nastupilo osam zaseoka. Koje to još selo u Ljubuškoj općini može organizirati takvu ligu? Koje to selo uopće ima osam zaseoka? U toj ligi nastupilo je preko sto igrača. Koje to selo ima sto ljudi koji mogu potrčati, a da ne govorimo o sto igrača? Poznata je činjenica da kvantitet mora donijeti i kvalitet. Radišići imaju i jedno i drugo. Pored toga radi se o igračima koji su upravo odradili jednu ligu i u maksimalnoj su fizičkoj spremi. Pitamo vas, mogu li se naši igrači koji po cijeli dan vuku pakete krumpira nositi s takvom momčadi? Reći ćete da i naši igrači rade i da imaju kondiciju. Istina je da imaju radnu kondiciju, ali to je nešto sasvim drugo od kondicije koja se traži u malom nogometu. To je tzv. kondicija "teških nogu". Oni koji su pratili MNL zaseoka Radišići znaju o kakvoj se momčadi radi i o čemu govorimo. Čak nam je jedan Radišićanin stidljivo priznao kako se nisu htjeli "razbijati", ali da bi najradije prijavili tri momčadi. 

Momčad Klobuka je prošle godine, od vrsnijih poznavatelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, proglašena najvećim razočarenjem Lige. Što se prošle godine dogodilo s tom momčadi i kako se momčad koja ima neupitan kvalitet za mjesto u prva četiri nije uspjela plasirati u drugi krug? Oni koji bolje poznaju prilike u Klobuku znaju da je Branko Međugorac prošle godine studiozno pripremao momčad za natjecanje i napustio je u zadnji čas. A oni koji znaju Branka Međugorca znaju da se radi o čovjeku koji mali nogomet ima u malom prstu i da je prije 15-ak godina vodio najbolje hrvatske malonogometne momčadi koje uzimale sve trofeje "od Vardara pa do Triglava". Iako se u međuvremenu okrenuo drugim poslovima, Branko nije izgubio onaj malonogometni štih koji je imao i zasigurno je i dalje jedan od vodećih malonogometnih stručnjaka na našim prostorima. U Ljubuškom vodeći. Nikome nije sa sigurnošću poznato zašto je Branko prošle godine u zadnji tren napustio momčad, ali govorilo se da je to zbog samovolje i sebičnosti pojedinih igrača. Danas u momčadi Klobuka tih igrača više nema, ali Međugorac se vraća na čelo momčadi. U momčadi je ipak ostao kostur igrača od prošle godine, popunjen je novim rosterom mladih igrača, dobro su popunjeni na svim mjestima, imaju odličnu klupu i još boljeg trenera. Ove godine im prognoziramo polufinale.

Na kraju je ostala momčad Orahovlja. Mnogi će reći jedna od najlošijih momčadi u Ligi. Nećemo ih negirati, ali ne možemo se ni složiti. Orahovlje je prošle godine doživjelo nekoliko teških poraza, ali nije razočaralo. Momci su igrali napadački i dopadljiv nogomet i zbog toga primli puno golova. S mnogim jakim momčadima uspješno su se nosili prvo poluvrijeme, ali u prvom redu, zbog neiskustva igranja na ovakvim turnirima i nedovoljnom broju fizički spremnih igrača, popustili bi u drugom poluvremenu i na kraju gubili utakmice. Osim one protiv Šipovače. I to je upravo ono na što želimo upozoriti. Radi se o momčadi čiji način igre nikako ne odgovara Šipovači. Oni su naša "crna mačka". Kada bi morali birati između njih i Graba, tako rado bi uzeli Grab. Nakon prošlogodišnjeg poraza, na sam spomen Orahovlja, većini naših igrača još uvijek se "tresu gaće". Veliki broj naših igrača i dan danas kada ide u Hrvatsku još uvijek ide preko Crvenog Grma iako im je preko Orahovlja bar 10 kilometara bliže. Orahovlje ove godine je puno jače od prošlogodišnjeg Orahovlja, za Ligu su se ozbiljnije pripremali, neugodan su nam protivnik u svakom pogledu, a lanjski poraz je još u glavama naših igrača. I više nego dovoljno da konstatiramo kako će nam biti teži protivnik i od Cerna-Crnopoda-Miletine.

Sastav Šipovače:
igrači - Željko Bebek, Slaven Bebek, Marin Grbavac, Dario Grbavac, Ivan Grbavac, Matej Živkušić, Velimir Živkušić, Nikola Ćutuk, Branimir Vukojević, Nikola Leko, Ivan Bebek, Antonio Bebek, Mirko Bebek, Ante Bebek, Milan Bebek
predstavnik - Gento Herceg
izbornik - Josip Bebek "Đokić"

Objavi komentar

9 Primjedbe

  1. svaka je za vas skupina smrti,valjda će Đokić nać neku taktiku dobro je igra nogomet u mlađim danima xexe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da vas zapadne s kapel malom u njih baba brani i starci igraju to je za vas skupina smrti

      Izbriši
  2. Prolazimo dalje.

    Izađite na balkone
    pozdravite šampione
    alealealealeale

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaagaghaah prolazite dalje ?? ne nasmijavaj me !

      Izbriši
  3. nemoze biti gore nego prosle godine

    OdgovoriIzbriši
  4. jeste vidjeli sta znaci kad imate pravog selektora

    OdgovoriIzbriši
  5. cuja san da se u saparinoj garazi pita koliko su izgubili hhahhah ?? koliko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dragi moj
      mržnja svoje okoline je teški psihički poremećaj. Stoga ti preporučam terapiju umissto što pišeš svake minute negativni komentar o ekipi.
      Na tvoju veliku žalost, Šipovača je pobijedila Orahovlje. I da iduću svaku izgubi nema veze.

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)