Ljubuška publika oduševljena izvedbom biblijskog mjuzikla

Premijerna izvedba mjuzikla "Josip i kričave boje njegovih snova" izvedena je jučer u Ljubuškom. Gradskom športskom dvoranom orio se gromoglasan pljesak podrške brojnim glumcima, pjevačima, plesačima i volonterima, koji su se neumorno pripremali za ovaj veličanstveni spektakl, na koji je ljubuška publika ponosna!

Udruga mladih Agape zaslužna je za glazbeno - scenski spektakl u kojem je sudjelovalo oko 150 izvođača. Upravo su članovi ove udruge pozvali međunarodno priznatog američkog kazališnog redatelja, glumca i plesača Richarda Monteza, koji je pružio priliku mladima iz Ljubuškog i okolice da budu dio ovog šarolikog broadwayskog mjuzikla.

Ovaj glazbeni komad trajao je oko sat i pol vremena, uz puno plesa, glume i igre, nezaboravnih pjesama i raznovrsnih kostima, a ljubuškoj publici prikazan je u dva termina.

O mjuziklu:

"Josip i kričave boje njegovih snova" jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od nejuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova"). Na Broadwayu je do sada izveden čak 749 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga je izvelo u preko dvadeset zemalja diljem svijeta.

Objavi komentar

0 Primjedbe