U Veljacima proslavljena Gospa od zdravlja

Od 1958.godine kada je sagrađena crkva u Veljacima, vjernici slave dan svoje zaštitnice Gospe od zdravlja.

Tako je bilo i ove godine, u susret blagdanu za vjernike je upriličena trodnevna duhovna priprema koja je uz misna slavlja uključivala i trodnevne tribine za odrasle i mlade koje je vodila dr.Jozefina Škarica voditeljica Savjetovališta za obitelj i mlade u Šibeniku. Misna slavlja tijekom trodnevnice vodili su župnici susjednih župa Klobuka, Šipovače-Vojnići,Vitine: fra Robert Jolić, don Jozo Ćirko i fra Željko Grubišić.

Na samu svetkovinu u petak 21.studenog 2014.pučku misu u 11 sati predvodio je fra Petar Ljubičić, a večernju misu fra Slaven Brekalo uz koncelebraciju veljačkog župnika fra Ljube Kurtovića i don Ivana Tolja.

U svojoj propovjedi Fra Slaven koju kako je rekao „ nije donio na papiru“ već je okupljenoj djeci prikazao kako magnet privlači čavle, usporedio je blizinu i privlačenje s našim odnosom prema Bogu. Obraćajući se roditeljima rekao je „ Ovdje okupljena djeca gledaju danas u nas, mi smo njima poput knjige koju čitaju, kakvi smo mi takvi će i oni biti. Kažu da danas djeca puno borave na kompjuteru, internetu, mobitelima, ne druže se, ne igraju u pržini kao što smo se mi igrali, a tko im je omogućio internet, dao im kompjutere, mobitele, mi smo im to dali.“

Istaknuo je i kako „Nema neuslišane molitve zato se molite za svoju djecu!„ U svom radu sa djecom i mladima primjetio sam što je najvažnije i što želim poručiti roditeljima, ono što mi stariji možemo učiniti za mlade je to da jačamo njihovo samopouzdanje i ohrabrujemo ih, nemojte ih sputavati i kad pogriješe jer će se samo s našom potporom i svojim samopouzdanjem znati sami uhvatiti u koštac sa životom i ići naprijed.“

Tradicionalno su potom blagoslovljena sva djeca ove župe, a misno slavlje svojim nastupom uveličala su tri dječja župna zbora koja djeluju u područnim crkvama Veljaci, Vašarovići i Grab.

Po završetku misnog slavlja uslijedio je jednosatni koncert hrvatskog kantautora duhovne glazbe Luke Balvana a vjernici koji su ispunili crkvi zdušno su pratili i pjevali duhovne pjesme.

Objavi komentar

0 Primjedbe