"Cestari-turisti" prošetali Šipovačom, izostao posjet Kašču

Betonska cesta u Šipovači konačno je doživjela promjene. Naime, radnici poduzeća angažiranog za održavanje lokalnih cesta razbacali su više desetaka lopata asfalta u "pokušaju" saniranja na stotine rupa, udubljenja i izbočina ceste na dionici dugoj otprilike 4,5 km.

Šipovčani nisu krili zadovoljstvo krpljenjem ceste asfaltom umjesto betonom kao prethodnih godina, ali niti ogromno nezadovoljstvo i ljutnju zbog, kako su kazali, "šetnje cestara-turista Šipovačom". Po njihovoj procjeni, sanirana je samo trećina betonske ceste i to njezin središnji dio tako da se samo čini da je urađena većina posla. Rupe po rubnim dijelovima ceste gdje je dio asfalta odlomljen opet su preskočene zbog čega je cesta svake godine sve uža.

Iako su "cestari-turisti" prošetali Šipovačom i ovaj put (očekivano) izostala je njihova šetnja dionicom prema Kašču i posjet mjestu. Ova dionica i samo mjesto godinama je zanemareno od Vijeća MZ Šipovača-Kašče, pa samim time i od viših razina vlasti.

Nekad je Kašče bilo u žiži ljubuške javnosti i najpopularnije mjesto ljubuške općine. Bilo je to za vrijeme mandata bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske Dragana Primorca podrijetlom iz ovog mjesta koji je pomogao realizaciju različitih projekata u našoj općini.

Danas je na sceni maćehinski odnos nadležnih prema Kašču i njegovim mještanima. Potpuno obespravljeni i zaboravljeni (istina, pojedinci ih se sjete svake dvije godine nekoliko dana prije izbora da ih upute za koga glasovati) izgubili su svaku nadu u bolje sutra.

No, nisu svi nezadovoljni "cestarima-turistima" - doznajemo da je nekolicina "glavara" sela navodno njima naprosto oduševljena, te da su od pustog ushićenja satima "đirali" Šipovačom.

U nadi da će uskoro biti sanirane i preostale 2/3 ceste u Šipovači, te dionica prema Kašču, zaduženima za saniranje lokalnih cesta, njihovim nalogodavcima, ali i vijećnicima Vijeća MZ Šipovača-Kašče koji bi se trebali brinuti o MZ prilažemo par fotografija ceste prema Kašču.


Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Bolji je beton od ovog asfalta što su lopatarili turisti.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)