Na današnji dan osnovana udruga "Bolja Šipovača"

Na današnji dan 9. ožujka 2014. osnovana je udruga “Bolja Šipovača”. Osnovni ciljevi udruge su: poboljšanje uvjeta življenja na području svog djelovanja; poticanje ostanka stanovništva i povratka odseljenih; promicanje pripadnosti zavičaju na mlađe generacije; uspostavljanje i održavanje svekolikih veza sa osobama koje su porijeklom iz Šipovače, a žive diljem svijeta; obnova, razvoj i izgradnja infrastrukture; suradnja sa susjednim selima u svim vidovima na zajedničko dobro; priređivanje kulturnih, sportskih, zabavnih i drugih susreta; razvijanje ekološke svijesti građana i ukazivanje na nužnost zaštite životne sredine; očuvanje povijesnog nasljeđa; informiranje članova udruge i zainteresiranih građana kroz razne publikacije, studije, foto, video i internetske zapise; suradnja s tuzemnim i inozemnim udrugama sličnog tipa, podsjeća SirokiBrijeg.info.

Ove ciljeve udruga ostvaruje putem sljedećih djelatnosti: organiziranje akcija na uređenju Šipovače; organiziranje obilježavanja značajnih događaja iz povijesti Šipovače; organiziranje prikupljanja pomoći starijima i nemoćnima bez prihoda; organizranje kulturnih, sportskih, zabavnih i drugih susreta; poticanje članova na individualni rad; suradnja sa sličnim udrugama; suradnja s lokalnim i višim razinama vlasti.

Jedna od značajnih akcija koju je udruga uspješno provela je i ekološka akcija "Očistimo Šipovaču" kada su na dionici duljine otprilike 4,5 kilometra sudionici uklonili nekoliko stotina kilograma raznog otpada.

Rođendan udruge našao se u Vremeplovu portala SirokiBrijeg.info koji je uz osnivanje udruge Bolja Šipovača čitateljstvo podsjetio i na ostale značajne događaje u našoj županiji koji se se dogodili na današnji dan.

Objavi komentar

0 Primjedbe