ŠOK I NEVJERICA: Opustošen račun MZ Šipovača-Kašče?!

Za žitelje Šipovače i Kašča protekli vikend bio je vjerojatno najburniji u novijoj povijesti. Od petka večeri šok, nevjerica, ogorčenje, panika i ljutnja prisutni su među stanovništvom ovog kraja kojem je trenutačno glavna tema FINANCIJSKO IZVJEŠĆE MZ Šipovača-Kašče.

Podsjećamo, u petak večer trebala se održati sjednica Vijeća MZ Šipovača-Kašče po pitanju financija. Međutim, financijsko izvješće nije dostavljeno zbog nedolaska podnositelja izvješća čiji je potez izazvao salvu negodovanja prisutnih vijećnika koji zahtijevaju uvid u financije mjesne zajednice i koji su inicirali sastanak po ovoj temi.

Prihodi MZ Šipovača-Kašče među najvećima u općini

Ova mjesna zajednica spada u one s najvećim prihodima u općini (Eronetov odašiljač na uništenom igralištu Popovači), a već nekoliko godina nikakav financijski izdašniji projekt nije odrađen pa mnogi drže da bi na računu trebalo biti na desetke tisuća maraka, točnije, otprilike 30 tisuća KM. U prilog tome ide i činjenica da su vijećnici u svibnju prošle godine planirali čak 20 000 KM "donirati" u zamjenu za sanaciju ceste, no nakon protivljenja mještana po saznanju o njihovom planu, od toga se odustalo.

U razgovoru s nekolicinom vijećnika doznali smo da "ni oni već duže vrijeme nemaju pojma kakvo je financijsko stanje mjesne zajednice" pa su stoga i inicirali propali sastanak. Pitamo se, što onda rade u Vijeću sve ove godine i čemu, odnosno komu li služe ako zaista ne znaju što se događa?!

Sve ovo je dovelo do toga da mještani sumnjaju u financijske malverzacije od strane Vijeća MZ.

Na računu ostala samo "sića"?

I dok jedni imaju puno povjerenje u rad i vodstvo mjesne zajednice mišljenja da se radi o političkim podmetanjima od strane par vijećnika, nekolicina od mase zabrinutih krenula je u "istragu" i kako iz našeg izvora saznajemo, "istraga" je dala rezultate. Prema saznanjima istog izvora, financijsko stanje je takvo da je na računu ostala samo "sića".

S tom informacijom su upoznati i neki vijećnici koji su po dojavi najavili hitnu provjeru financijskog stanja načinima različitim od prethodnih, te poduzimanje svih potrebnih koraka da se utvrdi financijsko stanje i javnost o tome pravovremeno obavijesti kako bi se ili skinula ljaga sa svih vijećnika ako je sve u redu ili poduzele sve mjere da krivac ili krivci odgovaraju u slučaju pronevjere.

Zabrinutost od Šipovače i Imotske krajine do Australije i Kanade

Kako se vijesti brzo šire, zbog specifičnosti situacije, o navodnom pustošenju računa priča se od Šipovače i Ljubuškog preko Mostara pa sve do Sarajeva. Zabrinuta je i dijaspora koja je često financijski  pomagala svoj rodni kraj, pozivi dolaze iz Australije, Kanade, Njemačke... Uvukla se doza straha i u Vrgorcu te Imotskoj krajini gdje pojedini vijećnici prebivaju na papiru. Lokalno stanovništvo ovog dijela Dalmacije pita se što bi tek njima bilo i kako bi financijski prošli kad bi primjerice nakon višegodišnje vladavine u MZ Šipovača-Kašče vijećnici došli na vlast u njihovim seoskim odborima. Zbog svega toga, svi vijećnici su na "stubu srama" ovih dana, pa bi za sve bilo najbolje da se slučaj riješi čim prije.

A do tada, za nadati se kako je ipak financijsko stanje uredno i kako se vijećnici nisu okoristili tim novcem jer u ovim recesijskim vremena našoj zajednici bi dobro došlo investiranje tog novca u projekte za dobrobit svih žitelja Šipovače i Kašča.

Objavi komentar

6 Primjedbe

  1. A velikog straha hahaha nemoj se usrat

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakvo je to ponašanje odgovornih,sto ne iznesu financisko stanje na vidilo i narod bi zna kakva je situacija

    OdgovoriIzbriši
  3. Biće izvješće kakva je hića polako dok predsjednik sabere

    OdgovoriIzbriši
  4. oce sve mister bin pokupija pare

    OdgovoriIzbriši
  5. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)