Vrgorac dobio centar za prihvat ilegalnih imigranata

Vrgorac je dobio svoj Centar za prihvat ilegalnih migranata nakon što su krajem veljače, kako je i planirano, dovršeni radovi na adaptaciji prostora za graničnu policiju.

U MUP-u se doznaje kako su radovi započeti u listopadu prošle godine, a u tih pet mjeseci izgrađen je prostor za ilegalne migrante, sanirani krov i pročelje cijele zgrade, te su promijenjeni prozori i vrata na cijeloj zgradi vrgoračke Policijske postaje.

Radovi su bili "teški" gotovo milijun i pol kuna, a financirani su većim dijelom iz EU fonda namijenjenog uspostavi schengenskog graničnog režima (63 posto ili 919 tisuća kuna), dok je ostatak investicije financirao MUP (37 posto ili 541 tisuća kuna), javlja HINA.

U MUP-u navode i kako je u tijeku postupak javne nabave za opremanje prostora granične policije. Namještaj će se u cijelosti financirati iz Schengenskog instrumenta, a planirano opremanje iznosi 150.000 kuna.

Policijska postaja Vrgorac, koja nadzire 28 kilometara državne granice između Hrvatske i BiH, ovom je investicijom zadovoljila schengenske standarde koje EU zahtijeva od Hrvatske, tako da cijela granica s Hercegovinom već funkcionira po europskom ustroju.

Objavi komentar

0 Primjedbe