Krumpiri iz Šipovače za koji dan na tržištu

Iako je mraz uništio većinu krumpira ljubuškog kraja zbog čega će vađenje ovog najpopularnijeg poljodjelskog proizvoda ove godine kasniti dvadesetak dana, krumpir iz Šipovače uskoro će se naći na meniju mnogih hercegovačkih i bosanskih kuhinja.

Hladne noći i mrzla jutra nisu napravila štetu plasteničkom krumpiru čije vađenje počinje za koji dan. I ovaj put, kao i prethodnih godina, početak ovogodišnje sezone "krumpirmanije" otvara ponajveći šipovački "krumpiraš" Mijo Bebek "Strašni".
Davno je on uvidio da se sa prirodom teško boriti, stoga se, kao i njegov susjed, posvetio plasteničkoj proizvodnji. Oduševljeni urodom, idućih dana planiraju iskopati nekoliko tona "prve ture" ovoga veoma ranog krumpira.

Nebriga države o poljoprivredi i onemogućen plasman u EU te loše poljoprivredno vodstvo doveli su do toga da su poljoprivrednici postali jedna od najugroženijih kategorija stanovništva. Razočarani i nezadovoljni, svakim danom gube volju za nastavak bavljenja ovim poslom.

Ali za Miju dolaze bolji i veseliji dani jer na njegovom će se štandu za dan-dva, više nego prije, okupljati mnoge ljubuške domaćice u potrazi za mladim krumpirom...

Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Dobar covjek, odmah dobar i krompir. Bravo Komso !

    OdgovoriIzbriši
  2. Ima li jos u Konzumu kupiti hahhahahaha

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)