FOTO: U župi Šipovača - Vojnići proslavljeno Srce Isusovo i Sveta Krizma

Danas na svetkovinu Presveto Srca Isusova bilo je posebno svečano u župi Šipovača-Vojnići gdje su se okupili vjernici kako bi proslavili dan svoje župe i kako bi dvadeset jedan kandidat iz osmog razreda osnovne i iz prvog razreda srednje škole primio sakrament sv. Krizme.

Misno slavlje u župnoj crkvi Srca Isusova predslavio je biskup Vojnog ordinarija u BiH don Tomo Vukšić uz suslavlje župnika don Joze Čirke i drugih svećenika.  Nakon uvodnih pozdrava krizmanice biskupu započelo je s misnim slavljem kojeg je svečanim pjevanjem uzveličao Zbor mladih tamburaša iz župe Cim pod vodstvom don Ivan Perića.

"Danas kad ćete primiti Darove Duha Svetoga, vi ćete biti pomazani i Duh Gospodnji bit će na vama, točno onako kao što vrijedi za samog Isusa, i time velikim dostojanstvom se moramo ponositi ali iz njega mora proizići ova kršćanska obaveza navješćivanja blage vijesti svima. Stoga vi morate biti prepoznati u suradnji s Duhom Svetim i po suradnji njegovih Sedam darova vaše će srce biti blagoslovljeno i svojim ćete djelovanjem donijeti osmjeh u nebesa." - poručio je biskup Vukšić u svojoj propovjedi krizmanicima.

Nakon propovijedi uslijedila je podjela sakramenta krizme. Biskup je krizmanicima na čelima načinio znak križa svetim uljem izgovarajući riječi „Primi pečat dara Duha Svetoga“. Na taj je način 21 mladić i djevojaka primili su ovaj sakrament.

Na koncu mise krizmanica je uručili biskupu dar, a potom je i župnik don Jozo uputio čestitku svima i zahvalu biskupu koji je uveličao ovaj svečani događaj svojim prisustvovanjem i predvođenjem obreda. Nakon župnika i biskup je uputio nekoliko riječi, udijelio svečani blagoslov te je uslijedilo zajedničko fotografiranje ispred oltara.








 Lj::portal

Objavi komentar

0 Primjedbe