HDZ dobio gradonačelnika Vrgorca sa samo osam glasova više

Prema neslužbenim rezultatima drugog kruga izbora održanih u gradu Vrgorcu, HDZ-ov kandidat Rudolf Grljušić osvojio je izbore s 2034 glasa, odnosno samo osam glasova više od nezavisnog kandidata Ante Pranića.

Pranić je osvojio 2026 glasova, objavilo je Državno izborno povjerenstvo na svojim internetskim stranicama.

Izlaznost na izbore bila je 69,72 posto, odnosno na izbore je izašlo 4124 birača. Grljušić je u drugom krugu dobio 49,32 posto glasova, a Pranić 49,13 posto.

Kadidat HDZ-ove koalicije je u drugi krug izbora ušao sa 46,14 posto osvojenih glasova, a kandidat Nezavisne liste mladih s 35,80 posto glasova. Podsjetimo, početkom travnja nije prošao proračun HDZ-ova gradonačelnika pa se išlo na prijevremene izbore.

"I ova je pobjeda potvrdila snagu HDZ-a i Domoljubne koalicije"

HDZ je u priopćenju izrazio zadovoljstvo rezultatom na izborima za gradonačelnika te "velikim odzivom birača od gotovo 70 posto". Naglašavaju da je "i ova pobjeda potvrdila još jednom snagu HDZ-a i Domoljubne koalicije" te su zahvalili svim "Vrgorčankama i Vrgorčanima koji su prepoznali vrijednosti našeg kandidata i kvalitetan program".

Podsjetili su da je prije dva tjedna kolicijska lista HDZ-a i Domoljubne koalicije osvojila najveći broj vijećnika u Gradskom vijeću, odnosno dobili su 7 od 17 vijećnika. "To je povećanje od čak 13 posto u odnosu na izbore iz prosinca prošle godine", zaključuju iz HDZ-a.
 
Večernji list

Objavi komentar

0 Primjedbe