"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

petak, 24. srpnja 2015.

Ljubušaci biraju gradonačelnika Vrgorca

Pred Ljubušacima su još jedni izbori. Niti opći, niti lokalni BiH, nego prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Vrgorca. I ovaj put će Ljubušaci s prebivalištem u Vrgorcu u nedjelju, 26. srpnja, u drugom krugu izbora odlučivati o novom gradonačelniku Tinova grada.

Rudolf Grljušić ili Ante Pranić

U prvom krugu izbora održanom 12. srpnja, najviše glasova dobio je Rudolf Grljušić, kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera, njih 1834 (46,14%), dok Ante Pranić, kandidat Nezavisne liste mladih osvojio 1423 glasa (35,80%) te su njih dvojica prošla u drugi krug. Treći kandidat, Rade Bobanac iz reda SDP-a dobio je 633 glasa (15,92%).

Iako je nakon prvog kruga Grljušić u prednosti za više od 400 glasova, gotovo sigurno je da će utrka do brojanja posljednjih glasova biti krajnje neizvjesna, a pobjednika bi mogli odlučiti upravo Ljubušaci.

Naime, za očekivati je da većina onih koji su u prvom krugu dala glas Bobancu sada podrži Pranića, iako bi i Grljušiću trebao pripasti određen broj glasova. Isto tako, za pretpostaviti je da će većina Ljubušaka koji izađu na izbore, po tradiciji, dati glas kandidatu HDZ-a. Ali ni glasovi za Pranića ne bi trebali izostati jer u Ljubuškom vrgorska Nezavisna lista mladih ima sve više pristaša, pogotovo među mlađom populacijom.

Opća mobilizacija Ljubušaka

Prvi krug izbora je za mnoge Ljubušake prošao radno. Pozivanje na glasovanje i dovlačenje glasača odvijalo se tijekom cijelog dana, a glasačima iz Šipovače, Veljaka, Graba i ostalih ljubuških mjesta prijevoz je bio osiguran.
Što li nas tek čeka u nedjelju? Vjerojatno zakrčene prometnice, gužve na graničnim prijelazima, možda i prometna blokada Vrgorca zbog navale autobusa...

Zato, ako baš morate u nedjelju prelaziti granicu, granične prijelaze prema Vrgorcu zaobiđite u širokom luku.

Reactions

2 komentara:

  1. 12. srpnja su došla 603 Ljubušaka, prema evidenciji HDZ-a. Ovaj put ne smije manje od toga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I IZDALI.UGLAVNOM RADE U PIVACA. ČAST POŠTENIM LJUDIMA KOJI NI ZA ŽIVU GLAVU NE BI DALI GLAS LJEVICI. VEĆINA NJIH JE NAŠKODILA SVOM NARODU . AKO NE ZNATE OPET SU ČISTKE U VRGORCU I TO RADI LJUDI KOJI NE SLUŽE NA ČAST NI SEBI NI SVOM NARODU

      Izbriši

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.