Ljubušanke u nedjelju igraju prvu službenu utakmicu

Ženski nogometni klub Sloga Ljubuški u nedjelju će ispisati povijest ljubuškog ženskog nogometa. Naime, djevojke s Babovca u okviru Prve ženske lige FBiH -Jug odigrati će svoju prvu natjecateljsku utakmicu.

Ženska sekcija ljubuške Sloge formirana je u listopadu prošle godine na inicijativu uprave da se uz nogometaše, klub aktivira i u natjecanju za žene. Otad dvadesetak djevojaka redovito trenira tri puta tjedno, a odigrano je i nekoliko prijateljskih utakmica.

U klubu s nestrpljenjem iščekuju početak natjecanja i prvu utakmicu pred domaćom publikom.

- Nakon višemjesečnih treninga i nekoliko odigranih prijateljskih utakmica dolazi i dan naše prve natjecateljske utakmice. Klub je spreman za natjecanje, a svi s nestrpljenjem čekamo prvi prvenstveni susret, rekla je predsjednica kluba Daliborka Skoko.

Djevojke s Babovca su već na početku pobrale velike simpatije Ljubušaka koji prate rad kluba i njihove prijateljske utakmice pa tako ni u nedjelju neće nedostajati publike na Babovcu.

- Svakodnevno dobivamo podršku od stanovništva Ljubuškog koje je prepoznalo vrijednost ovog projekta koji je pružio priliku domaćim curama, ali i onima iz susjednih općina, da se okušaju u nogometu za kojeg kažu da je muški sport. Mi ćemo pokazati da podjednako dobre u ovome sportu mogu biti i pripadnice ljepšeg spola, dodala je Skoko.

U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni Slogi je prvenstveni cilj ostanak u ligi i zadržavanje mladih igračica kako bi klub u budućnosti napravio iskorak više.

- Naš igrački kadar sastavljen je od mladih igračica kojima će ovo biti jedno novo i veliko iskustvo. Natječemo se po prvi put pa nam je prioritet izboriti ostanak u ligi i zadržati naše mlade nade na okupu, kazala je o ambicijama kluba Daliborka Skoko.

Predsjednica kluba iskoristila je priliku da pozove zainteresirane djevojke da im se pridruže te Ljubušake da u što većem broju dođu u nedjelju na Babovac i da svojim navijanjem budu 12. igrač ekipe.
Susret ŽNK Sloga Ljubuški – ŽNK Rosa Brandis Travnik igra se u nedjelju u 15:30 na gradskom stadionu Babovac.

Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe