Grbavac: Htjeli smo što bolji start

Rukometaši ljubuškog Izviđača su pobjedom otvorili novu natjecateljsku sezonu Premijer lige nakon što su na gostujućem terenu u Visokom s visokih 34:23 svladali Bosnu.

Već od prve minute Ljubušaci su nametnuli svoj ritam igre i stekli veliku prednost nad protivnikom. Na poluvrijeme se otišlo s plus 6 za Izviđač (17:11). U prvih dvadeset minuta drugog dijela Bosna je postigla samo četiri pogotka pa je Izviđač u jednom trenutku došao i do 16 pogodaka prednosti.

U posljednjim minutama susreta trener Skauta Zdenko Grbavac pružio je priliku mlađim igračima što domaći koriste za ublažavanje poraza i konačnih 23:34.

- O utakmici sve govori krajnji rezultat. Pošto je prvo kolo u susret smo ušli maksimalno ozbiljno želeći da nam start bude što bolji. Odlično smo otvorili utakmicu i od prve minute nismo ispuštali vodstvo. Zadnjih desetak minuta dobili su priliku igrači s manjom minutažom pa je Bosna malo smanjila rezultatski minus. Pokazali smo da smo puno kvalitetnija ekipa od protivnika, rekao je trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Kod pobjedničke momčadi iskazali su se David Mandić sa 6 te Josip Grbavac i Josip Ereš s po 5 pogodaka.

- Utakmicu smo igrali bez trojice standardnih igrača, no ostatak tima je uspješno nadomjestio njihovo odsustvo. Josip Grbavac i Josip Šarac su i u pripremnim utakmicama igrali odlično te pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Veseli me činjenica da ćemo ove godine imati širok roster kvalitetnih igrača, dodao je Grbavac.

Od osam utakmica 1. kola, odigrano je njih sedam jer susret u Gradačcu nije igran zbog nedolaska sarajevske Bosne. Posrnuli velikan, koji je samo prije par sezona nastupao u Ligi prvaka, će najvjerojatnije istupiti iz natjecanja. - Događanja i stanje s Bosnom mi djeluju totalno neozbiljno. To je sramota i za Sarajevo i za ljude koji su doveli Bosnu u ovu situaciju. Izgleda da svi neozbiljno shvaćaju problem i ne mogu da shvatim da u današnjim uvjetima nisu u stanju organizirati klub. Ovim puno gubi i sama liga, a najžalosnije što se može dogoditi u sportu je gašenje nekog kluba, mišljenja je trener Ljubušaka Zdenko Grbavac.
 
Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe