Ljubušanke spremne za prvenstvo

Pred rukometašicama Izviđača je nova natjecateljska sezona Premijer lige. U odnosu na proteklo prvenstvo, kojeg su Ljubušanke okončale na 9. mjestu, u Izviđaču je došlo do rekonstrukcije, kako u igračkom kadru, tako i u upravi kluba.

U novoj sezoni Skautice će voditi Kornelija Klinac, proslavljena rukometašica koja je kao igračica još prije jednog desetljeća s ljubuškim klubom osvajala prvenstva, Kup te nastupala u Europi u zlatnim godinama ljubuškog rukometa. Klinac je još igrala za Dalmatinku iz Ploča, Borac iz Banja Luke te Grude s kojima je protekle sezone osvojila naslov prvaka.

- Dosadašnji pripremni dio prošao je u najboljem redu. Bazirali smo se da pripreme odradimo na domaćem terenu. Imali smo nekoliko prijateljskih utakmica, a do početka prvenstva odigrati ćemo ih još nekoliko u gostima, kazala je trenerica Izviđača.

U klubu se dosta izmijenio igrački sastav. Došlo je nekoliko igračica iz Mostara, Banja Luke, a pružena je prilika i onima iz mlađih selekcija.

- Kad smo se tek sastali na samom početku bio je upitan broj igračica, međutim sve se posložilo kako treba. Doveli smo nekoliko pojačanja, a tu su već od ranije domaće igračice uz najiskusniju Mariju Boras. Pored njih, ekipi smo priključili četiri mlade igračice 2000. godišta. imamo gro od 16 djevojaka na treninzima, rekla je Klinac.

Imperativ rezultata pred trenericu i igračice nije postavljen, no Ljubušanke će dati sve od sebe kako bi nova sezona bila uspješnija od prethodne.

- Nismo ekipa koja bi se trebala boriti za ostanak, mi možemo puno više. Moramo ići korak po korak te sa radom, redom i disciplinom doći gdje nam je i mjesto, istakla je.

Premijer liga bi trebala krenuti početkom listopada, a nova trenerica smatra kako će ovo biti najnekvalitetnija sezona dosad.

- Predugo je razdoblje priprema i početka natjecanja s kojim se odugovlači. Veliki broj iskusnijih igračica je otišao u inozemstvo ili se ostavio rukometa, tako da smatram da je liga nikad slabija. Imamo dva-tri kluba koja će se rotirati pri vrhu, a Grude, koje je vrlo dobro posloženo, će vjerojatno obraniti titulu, zaključila je Kornelija Klinac.
Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe