"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

subota, 12. rujna 2015.

Pomozimo Živku da skupi novac i nabavi za život neophodan lijek

Živko Mikulić, 40-godišnjak iz Klobuka kod Ljubuškog skoro dvije godine vodi životnu borbu. Ovaj Ljubušak ima teški oblik melanoma, a bolest je, kako je kazao otkrio u prosincu 2013. godine. Od tada do danas njegov život svodi se po bolnicama, kemoterapijama, neprestano tražeći neke nove lijekove, a sve kako bi se izborio protiv opake bolesti.

Nada u ozdravljenje

I onda je čuo za lijek koji je, prema mišljenju liječnika, vrlo uspješan u liječenju melanoma. On se zove Keytruda i ukoliko Živko prikupi novac potreban za nabavku lijeka, bit će prvi pacijent u BiH koji će biti liječen ovom terapijom. Lijek bi trebao doći iz Njemačke.
“Kemoterapije i tablete, za koje sam morao izdvajati veliki novac, više mi nisu pomagale.
Liječen sam kemoterapijom i tabletama zelboraf, koje su mi pomagale sedam mjeseci. Međutim, nakon toga, melanom se opet vratio. Osjetio sam gubitak snage, energije, kilograma. Za mjesec dana sam izgubio 20 kilograma. Završio sam u bolnici gdje su mi davali tablete kako bih se bar malo oporavio. Sada sam kod kuće, svaki dan se budim pitajući se što i kako dalje”, priča Živko.
Dodaje kako mu liječnici nude velike nade u ozdravljenje ukoliko bude liječen terapijom koja uključuje lijek Keytruda.
U cijeloj ovoj priči Živko treba pomoć dobrih ljudi. Naime, za samo tri tjedna liječenja ovom terapijom trebalo bi mu oko 7500 eura.
“Ali to je cijena u Njemačkoj. Koliko će koštati kada lijek dođe do BiH, ni sam ne znam. Ono što znam jest da je meni pomoć potrebna, pa molim sve dobre ljude da mi pomognu”, zavapio je ovaj Ljubušak.

Teška financijska situacija

Spomenimo i kako je Živko u teškoj financijskoj situaciji. On sam prima invalidsku mirovinu, dok mu supruga, kao sezonski radnik, radi do kraja rujna, a nakon toga neće biti niti njezinih primanja, pa se Živko pita kako nabaviti toliki novac.
Stoga, pomozimo mu da pobijedi ovu bolest. Za sve one koji žele pomoći, to mogu učiniti uplatama na: Živko Mikulić, žiroračun kod Raiffeisen banke – 1613000003382251. Živka također možete kontaktirati na broj 063/896-672.
 
Dnevni list

Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.