VITINA: Motociklist završio u bolnici, načinjena veća materijalna šteta

Željko Z. rođen 1991. godine s područja Ljubuškog ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu M6 u mjestu Vitina, općina Ljubuški.

Nesreća se dogodila oko 8.30 i u istoj je sudjelovalo vozilo Mercedes registracijskih oznaka Republike Hrvatske kojim je upravljao I. M. (1956), državljani BiH i RH te Željko Z. koji je upravljao motociklom marke Honda.

Ozlijeđenom motociklistu, ekipa hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški pružila je pomoć na mjestu nesreće nakon čega je isti transportiran u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je jučer i bio zadržan. U policiji do poslijepodnevnih sati nisu imali informaciju o kojem se stupnju ozljeda radi. U MUP-u Zapadnohercegovačke županije doznajemo kako je očevidom utvrđeno postojanje osnova sumnje da je nesreću skrivio vozač Mercedesa. Naime, on je suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, oduzeo prednost kretanja vozaču motocikla.

Vozač Mercedesa se kretao iz smjera Gruda prema Ljubuškom i vršio je radnju skretanja ulijevo kada je iz suprotnog pravca naišao motociklist koji ga nije mogao izbjeći i udario je u desnu stranu Mercedesa. I na vozilu i na motociklu je načinjena veća materijalna šteta.
Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe