Grbavac: Utakmica u Maglaju potpuni rukometni demode

Ljubuški Izviđač pretrpio je prvi prvenstveni poraz u 11. kolu rukometne Premijer lige u Maglaju kod istoimenog domaćina koji je slavio s 27:26 (12:10).

Bio je to loš dan za vodeći tim prvenstva koji je, zbog vremenskih neprilika i loših uvjeta na cesti, u Maglaj stigao tek pred početak utakmice. Tako iscrpljeni Skauti, pored pritiska domaće publike u krcatoj Gradskoj dvorani te lošeg suđenja, nisu uspjeli nastaviti seriju maksimalne učinkovitosti.

Već u prvim minutama Maglaj je imao 4:0, do kraja poluvremena Izviđač je smanjio na 12:10. Trideset sekundi prije kraja, pri rezultatu 26:26, sviran je sedmerac za domaće kojeg je realizirao Benjamin Čičkušić za konačnih 27:26.

Strateg Skauta Zdenko Grbavac nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi koja je vrlo loše otvorila utakmicu.

- Nismo igrali na nivou dosadašnjih utakmica, no nismo zaslužili da izgubimo. Imali smo protiv sebe ne samo protivnika i publiku, nego i suđenje, a i teško putovanje uslijed lošeg vremena se odrazilo na našu igru. Vrlo loše smo otvorili utakmicu, kasnije smo se rezultatski vratili, međutim, što je – tu je, iz ovog poraza imamo što izvući, kazao je Grbavac.

U prvom prvenstvenom porazu u redovima Ljubušaka su se istakli golman Marko Ivanković te Josip Šarac i Ante Grbavac.

Poslije početnog sučeva zvižduka, utakmica je završila gotovo dva sata kasnije zbog čestih prekida igre. Grbavac se osvrnuo i na suđenje.

- Utakmica je trajala sat i 50 minuta zbog ogromnog broja prekida i brisanja parketa. Naša igra je bilo standardno brza, no napadi domaćih trajali su do besvijesti što su im suci omogućili dosudivši za njih bezbroj prekršaja uz valjanje igrača na terenu. Ne umanjujem pobjedu Maglaja, ljudi su se borili i trudili, ali cijeli ambijent u dvorani i stil suđenja je bio pripremljen za njihovu igru. To za mene nije rukomet i takav rukomet se u Europi više ne igra. Ova utakmica je bila potpuni rukometni demode, zaključio je trener Izviđača Zdenko Grbavac.
Milan BebekDnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe