Nakon uhićenja Šakića slijede i uhićenja dobitnika poticaja

Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su Stipu Šakića, bivšeg savjetnika bivšeg federalnog ministra Jerka Ivankovića Lijanovića zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela koja su povezana sa zlouporabom položaja i ovlasti.

Šakić je osumnjičen da je djelovao u udruženju koje je organizirao bivši ministar poljoprivrede Jerko Lijanović, odnosno da je sudjelovao u uvjetovanju poljoprivrednika u Federaciji da članovima udruženja isplaćuju polovinu poticaja u gotovini, i to za poticaje za kapitalna ulaganja.

Šakić je osumnjičen da je udruženju nezakonito pribavio imovinsku korist od 57 tisuća maraka, javlja FTV, a prenosi Večernji list.

Podsjećamo, Jerko Ivanković, Mersed Šerifović, zastupnik Narodne stranke Radom za Boljitak, županijski ministar prometa i turizma Edina Ajanović i Suad Čamdžić drugi mjesec nalaze se u pritvoru zbog zlouporabe u poljoprivrednim poticajima.

Lijanovićevo udruženje je od 2011. do 2014.godine sebi nezakonito pribavilo korist u iznosu većem od 810 tisuća maraka. Tužiteljstvo Tuzlanske županije će za Šakića zatražiti jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, prema pisanju medija, još u rujnu 2014. su se vodile istrage u vezi kupovine glasova preko poticaja na području Ljubuškog. Uhićenja od vrha prema dnu organizirane piramide se odvijaju velikom brzinom sve do krajnjih korisnika, odnosno "sretnih dobitnika Lijanovićevih poticaja"...

Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Ovo 57.000 je samo od dva slučaja,šta će tek biti kad se dovate bojanke i kompanjona.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobivali su i predsjednik i tajnik udruge 2012-e i to dobre iznose blizu 10 000 KM.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)